La selecció espanyola ha completat aquest diumenge una jornada rodona en superar la República Txeca (2-0), a la Rosaleda de Màlaga, una victòria que unida a la derrota de Portugal a Suïssa (1-0) ha provocat que el combinat de Luis Enrique acabi la jornada com a líder del seu grup, la qual cosa li permetrà afrontar els dos últims partits, ja al setembre, amb més tranquil·litat.

Luis Enrique Martínez sempre ha reiterat que en la seva selecció pot jugar qualsevol que estigui convocat. És la seva manera de tenir a tots els seus efectius amb els cinc sentits activats, a més d'enfortir el seu discurs que disposa d'un enorme llistat de futbolistes amb capacitat de brillar amb Espanya. I l'asturià ho ha tornat a demostrar aquest diumenge, amb una alineació en la qual només han repetit Unai Simón i Álvaro Morata respecte a l'onze del seleccionador per al partit contra Suïssa. En aquesta ocasió, els laterals han estat per a Dani Carvajal i Marcos Alonso, amb Íñigo Martínez i Eric Garcia com a centrals. Al centre del camp, Luis Enrique ha situat Rodri, Carlos Soler i Koke, amb Dani Olmo i Marco Asensio com a acompanyants de Morata.

Carlos Soler trenca el gel

Espanya ha sortit molt bé, molt intensa en la pressió, però a poc a poc s'ha anat desinflant, sobretot a l'hora de combinar amb velocitat davant d'una República Txeca molt ben posicionada sobre el terreny de joc. Al minut 18, els txecs han estat a punt de marcar el 0-1, en un xut de Cerny que ha obligat Unai Simón a realitzar una gran parada. I tot seguit ha estat Kuchta, que de nou s'ha trobat amb el porter de l'Athletic Club.

I quan pitjor ho estava passant Espanya ha arribat el gol dels de Luis Enrique. Passada en llarg de Koke per a Marco Asensio, que després d'un control llarg deixa la pilota de cara perquè Carlos Soler marqui l'1-0 (24'). El gol ha donat ales a Espanya, que ha començat a jugar amb més precisió i a vorejar el segon. Al minut 28, Carlos Soler, de nou després d'una passada d'Asensio, ha pogut fer el 2-0, però el seu xut ha sortit desviat.

Luis Enrique España EFE
Luis Enrique, durant l'Espanya-República Txeca d'aquest diumenge / EFE

Gavi canvia el partit i evita la sorpresa

Després del descans, Espanya ha sortit espessa, amb la intenció d'allargar les possessions. El problema que ha tingut és que cada pèrdua era un atac directe de la República Txeca. En el minut 50, Pesek ha estat a punt de marcar amb una vaselina després d'un error de Dani Carvajal. I en el minut 62 ho ha intentat Kral, amb un fort tret que ha desviat Unai Simón.

Espanya ha donat un canvi radical amb els canvis de Luis Enrique, que ha donat entrada a Gavi, Ferran Torres i Sarabia, que han revolucionat l'atac de la Roja. Gavi, de fet, s'ha tornat a exhibir, demostrant tenir un futur espectacular. I entre els 3 futbolistes ha arribat el 2-0, després d'una gran acció personal de Gavi, que ha obert per a Ferran Torres. El blaugrana fa el centre i Sarabia, arribant des de darrere, sentencia el partit. Espanya liquida l'aturada de seleccions com a líder de grup.

Imatge principal: els jugadors d'Espanya, celebrant l'1-0 de Carlos Soler / EFE