Després d'empatar els seus dos primers partits de l'Eurocopa, contra Suècia i Polònia, Espanya no ha fallat davant d'Eslovàquia, a la qual ha vençut per 0-5 en la tercera jornada de la fase de grups, i ha aconseguit un bitllet per als vuitens del torneig. La seva victòria, unida a la de Suècia contra Polònia (3-2) provoca que l'equip de Luis Enrique passi de ronda com segona del Grup E, el que provoca que s'hagi d'enfrontar a Croàcia.

Morata falla un penal i Espanya posa la directa

Espanya ha començat bé el partit, dominant la pilota i apropant-se a la porteria. En el minut 5, Morata ha posat a prova a Dubravka i el 9' l'equip de Luis Enrique s'ha vist amb un penal a favor, per una puntada de peu de Hromada a Koke en intentar refusar la pilota. El llançament l'ha executat Morata i Dubravka, molt atent, l'ha aturat. Aquest és el 5è penal seguit que falla Espanya, després dels errors de Sergio Ramos, per partida doble, Abel Ruiz i Gerard Moreno.

Espanya Eurocopa Morata EFE

Moment en el qual Dubravka atura el penal a Morata, el 5è seguit que falla Espanya / EFE

L'errada del penal ha deixat tocada Espanya, que durant uns minuts no ha generat perill, fins que en el minut 19 Sarabia no ha arribat per poc a una centrada de Pedri. Amb la pólvora mullada i els nervis a flor de pell, el gol només podia arribar en una acció aïllada, i aquesta s'ha produït a la mitja hora de joc. Obús de Sarabia al travesser. La pilota surt disparada cap a dalt i baixa cap a Dubravka, que en intentar enviar-la a córner l'introdueix dins de la porteria.

Espanya Eslovàquia Eurocopa EFE

Sarabia ha marcat el 3-0 davant d'Eslovàquia / EFE

El gol ha alliberat Espanya, que en últim tram del primer temps ha jugat bé, movent la pilota i buscant el 0-2. I aquest ha arribat en el descompte, en un centre mesurat de Gerard Moreno que Laporte ha rematat amb el cap.

Espanya es desencadena i passa per sobre d'Eslovàquia

Després del descans, amb la tranquil·litat del resultat favorable, Espanya s'ha tret tota la pressió de sobre i ha començat a jugar a futbol. Eslovàquia, per la seva part, s'ha tancat en la seva àrea i ha abaixat els braços, en espera del final del partit.

En el minut 56, Sarabia ha marcat el 0-3 i en el 67 Ferran Torres ha aconseguit el gol del partit, en rematar amb un cop de taló excels un centre de Sarabia. I en ple festival d'Espanya ha arribat el 0-5, en una jugada embolicada que, després d'una última rematada de Pau Torres l'eslovac Kucka s'ha introduït a la porteria. Amb 0-5, i a falta de 20 minuts per al final, Espanya ha baixat el ritme i Luis Enrique ha mogut la banqueta, per donar descans als jugadors més castigats i minuts als menys habituals.

Els jugadors d'Espanya, celebrant un gol davant d'Eslovàquia / EFE

La victòria d'Espanya, unida a la victòria in extremis de Suècia contra Polònia (3-2), provoca que l'equip de Luis Enrique acabi segona de grup, el que fa que s'hagi d'enfrontar a Croàcia en els vuitens de final. El partit se'n disputarà dilluns 28 de juny, a Copenhaguen, a les 18h.

Suècia guanya en el descompte i passa com primera

En l'altre partit del grup, Polònia s'ha quedat amb la mel als llavis, ja que després d'igualar un 1-0 i un 2-1, amb gols de Lewandowski, ha vist com Suècia marcava el 3-2 en el descompte, fent-se amb la primera posició i enviant Polònia a casa.

Suècia Eurocopa EFE

Suècia guanya a Polònia i passa com primera del Grup E / EFE

El partit, ple d'alternatives per a ambdós equips, ha tingut com a grans protagonistes Forsberg i Lewandowski, autors de 2 gols, mentre que Claesson ha anotat el 3-2 que provoca que Suècia guanyi el grup, eviti l'encreuament amb Croàcia i jugui contra Ucraïna.

Imatge principal: els jugadors d'Espanya, celebrant el primer gol davant d'Eslovàquia / EFE