Ningú no sap què hauria passat si Leo Messi hagués marcat el penal, just abans del descans, en el PSG-Barça.

El gol hauria estat l'1-2, el que hauria afegit forces als de Koeman i hauria espantat més al PSG, que durant la primera part ho ha passat molt malament davant d'un Barça esplèndid, però desencertat en la rematada final.

Desgraciadament per als interessos del Barça, Keylor Navas ha refusat el xut de Messi amb els peus. La pilota ha rebotat al travesser i el refús l'ha enviat a córner Verratti, que ha arribat per poc abans que els davanters del Barça. Durant uns segons, la UEFA ha informat que el VAR estava revisant la jugada, per si Keylor Navas s'havia avançat, tal com l'àrbitre li ha explicat als jugadors del PSG. Acabada la revisió, el col·legiat ha ordenat el llançament del córner.

verrattiImatge en la qual s'aprecia perfectament com Verratti entra dins de la mitja lluna de l'àrea abans que Messi executi el penal / Twitter / @jdelga12

Verratti s'avança; el penal s'hauria d'haver repetit

Les xarxes socials no han tardat a captar un gravíssim error arbitral que no ha trigat a fer-se viral. I és que abans que Leo Messi executi el penal, Marco Verratti entra clarament a la mitja lluna, que en els xuts de penal equival a l'àrea.

Tuit1

Tal com explica el reglament, el fet que un jugador defensor entri a l'àrea abans del llançament és una infracció que, en cas que el penal no acabi en gol, s'ha de traduir en la repetició del llançament. A més, com a agreujant, Verratti s'afavoreix de la infracció, ja que avançar-se és el que li permet arribar abans que els jugadors del Barça a la pilota.

D'altra banda, molts aficionats també han reclamat que al penal, de Kurzawa a Griezmann, el defensa del PSG hauria d'haver vist la groga. Hauria estat la segona, per la qual cosa el PSG hauria jugat tota la segona part amb 10 futbolistes. En aquest cas, el col·legiat ha encertat, ja que la infracció només hauria estat groga si no hagués estat penal.

Ningú no sap que hagués passat si Messi hagués marcat el penal, ni tan sols si l'argentí hauria transformat la repetició. El que si se sap és que el VAR ha comès un error colossal inexplicable quan la normativa és tan clara i quan, com ha informat la UEFA, l'acció ha estat revisada.

Imatge principal: moment en què Messi executa el penal, amb Verratti entrant dins de la mitja lluna de l'àrea / EFE