Jornada de retrets i somriures a la Segona Divisió espanyola. Aquest dissabte, el CE Sabadell va perdre per quarta vegada en quatre partits a la categoria de plata després de veure com el Mirandés s'imposava a la Nova Creu Alta (0-2). Més tard, l'Espanyol va tornar a demostrar perquè és el favorit de la Lliga Smartbank gràcies a la seva victòria contra l'Alcorcón —la tercera consecutiva— a l'RCDE Stadium (1-0). El Girona, per la seva banda, ha aconseguit un triomf de mèrit aquest diumenge a Butarque, on s'ha desfet del Leganés gràcies a una diana del nouvingut Mamadou Sylla (0-1). Després de dues desfetes, els blanc-i-vermells sumen els primers tres punts de la temporada contra un rival directe.

El Sabadell, condemnat al darrer tram

El Sabadell rebia el Mirandés amb l'aspiració de trencar la ratxa de tres derrotes consecutives, però tot i així la dura realitat de Segona va tornar a colpejar amb força els futbolistes arlequinats. Després de gaudir d'algunes oportunitats i resistir fins als darrers compassos del partit, els vallesans es van desfer quan quedava poc més d'un quart d'hora de joc. I tot per culpa de Víctor Gómez, lateral del conjunt castellà cedit per l'Espanyol.

Primer, perquè va regalar una centrada perfecta a Pablo Martínez per signar el 0-1 al minut 74, i, pocs segons després, perquè va perforar la porteria de Juan Mackay amb un míssil des de fora de l'àrea. 0-2 i el Sabadell, últim, té motius per preocupar-se.

De Tomás lidera l'Espanyol

Minuts més tard, l'Espanyol va afrontar el cinquè partit de la temporada. I el va tornar a resoldre al seu estil: sense rebre cap gol en contra —encara no n'ha encaixat cap— i amb diana de Raúl de Tomás. Després de provar de batre el porter d'un Alcorcón molt sòlid durant 75 minuts, el davanter madrileny dels pericos es va inventar un golàs que va resultar definitiu. RDT va punxar la pilota dins de l'àrea rival, va executar dos retalls i, després de fer una finta, va marcar a plaer.

La diana del '9' justifica un dia més l'inversió realitzada i, de passada, situa l'Espanyol al capdavant de la classificació de la Lliga Smartbank.

El Girona desperta de la mà de Sylla

A la tercera va la vençuda. Aquest diumenge, el Girona ha aconseguit la primera victòria de la temporada després d'haver perdut en la seva estrena a la jornada 3 (0-2 contra l'Sporting) i d'haver caigut a Montilivi la setmana següent (0-1). Aquest cop, però, els de Francisco comptaven amb tres cares noves fitxades en els darrers instants de mercat: Sebastián Cristóforo, Mamadou Sylla i Yoel Bárcenas.

Els dos primers, migcentre i davanter, han estat titulars i han tingut un paper clau en la victòria. Sense Cristhian Stuani, tocat muscularment, l'exdavanter senegalès de l'Espanyol, el Racing i el Genk, entre d'altres, ha ocupat la punta de llança dels gironins. La seva actuació ha estat molt meritòria, i és que, a banda de desmarcar-se constantment, ha aconseguit l'únic gol del partit al minut 38 després de fer valer una pilota robada per Monchu a la frontal.

L'inici de temporada del Girona ha estat preocupant però ara rep una injecció de moral molt valuosa. La victòria, al camp d'un rival directe per l'ascens i gràcies a un gol d'un nou fitxatge, dona aire a l'afició i també a Quique Cárcel.