Joan Laporta ha parlat llargament durant la presentació dels resultats obtinguts del "forensic" en l'Auditori 1899 del Camp Nou. En la seva compareixença, acompanyat a la seva dreta per Eduard Romeu, vicepresident econòmic del club, i a la seva esquerra per Jaume Campaner, advocat penalista, ha repassat els motius que poden ser constitutius de delicte de l'anterior junta directiva, presidida per Josep Maria Bartomeu.

Laporta parla clar sobre Dembélé

Els seus acompanyants, els especialistes en els seus respectius camps, n'han aprofundit més en els números i en la gravetat dels resultats obtinguts, abans de passar al torn de preguntes dels periodistes. Aleshores, malgrat la insistència dels responsables de premsa en què no fos així, hi ha hagut preguntes sobre el mercat de fitxatges, i el tema més candent de tots, Ousmane Dembélé.

Dembele seriós desafiador entrenament Barca EFE

Dembélé seguirà fins a final de temporada / EFE

El francès es va negar a acceptar totes i cada una de les propostes que li ha fet el club. Primer, per renovar, però una vegada des de l'entitat es va donar per fet l'ex del Borussia Dortmund tenia altres plans, es va manifestar públicament que se li buscaria una sortida el gener perquè no marxés gratis a l'estiu. En les últimes hores, se'l va intentar col·locar a Anglaterra, però no hi va haver manera.

"Li vam oferir la renovació, amb una oferta molt bona. Després va resultar que era un tema econòmic, que ell volia més. Li vam dir que volíem que renovés, però es va enquistar el tema. L'agent es va posicionar sense dir res. Hem fet tot el possible", ha lamentat Laporta.

Laporta vol que no jugui més

Sobre les alternatives ofertes al jugador en les últimes hores, el president ha estat clar. "Li presentem dues propostes i eren bones. Estem molt sorpresos que no hagi acceptat. L'última era d'un club anglès i no ha volgut, ha preferit seguir aquí sis mesos. No és bo ni per a ell ni per al club, perquè la seva renovació ens donava marge salarial i no hauríem estat havent de treballar fins a l'últim minut.", ha apuntat.

Xavi Hernandez Dembele entrenament FC Barcelona

Xavi vol poder utilitzar Dembélé / FC Barcelona

A tall de conclusió, el president va qualificar que "el tema Dembélé és de difícil comprensió. Xavi treballa en present i a mitjà termini construint un equip molt competitiu i si és un jugador que no tindrem la temporada que ve... Pensem que té un acord amb un altre club. Així ens ho ha insinuat el seu agent. Nosaltres actuarem en interès del club."

Amb la sospita que té un acord tancat, Dembélé viurà els seus últims mesos de blaugrana. Tot apunta que ho farà, no obstant això, a la grada, perquè la política del club és que no torni a jugar. Xavi vol poder comptar amb ell, però no li'n quedarà cap altra que acatar la decisió de Laporta, que s'ha mostrat inflexible.