Combat nul al Martínez Valero d'Elx. Aquest dijous, el Girona ha empatat contra el conjunt il·licità al partit d'anada de la final d'ascens a Primera Divisió (0-0) i haurà de decidir l'eliminatòria a Montilivi diumenge vinent. Els de Francisco Rodríguez, favorits, han hagut de batallar sobre una gespa en pèssimes condicions, fet que, sumat a l'excel·lent disposició de la defensa local, s'ha traduït en un empat sense gols.

El fang, protagonista indesitjat

El primer temps ha estat condicionat per dos factors: el primer, el lamentable estat del terreny de joc del Martínez Valero, ple de fang i de clots, escenari indigne d'una final d'ascens a Primera Divisió. El segon, el duel de tornada que es disputarà diumenge vinent a Montilivi. El fet que l'eliminatòria es decideixi a dos partits ha provocat que els futbolistes, com és habitual, no hagin volgut arriscar gens.

Així, a la primera part les ocasions clares han brillat per la seva absència. El Girona ha estat lleugerament superior a partir de l'equador del primer temps, quan Borja García i Samu Sáiz han començat a trobar espais per combinar. Les seves passades en zona de tres quarts, però, només s'han traduït en córners. Córners inofensius. De xuts entre els tres pals, ben pocs.

stuani girona elx efe

Stuani, inoperant a Elx / EFE

L'Elx, per la seva banda, ha tingut moments de certa superioritat, però en cap cas ha posat el conjunt blanc-i-vermell entre l'espasa i la paret. La seva arribada més clara ha tingut lloc en el minut 37, quan l'incombustible Nino -40 anys, té- ha enviat per sobre el travesser una rematada de cap al segon pal. Ha estat l'última jugada d'un primer temps més tens que constructiu.

Reacció efervescent

A la segona part, però, canvi de paradigma. Tot i que Francisco no ha dut a terme cap canvi durant el temps de descans, el cert és que el Girona ha saltat al gespa -per dir-ne d'alguna manera- amb una marxa més.

Samu Sáiz ha començat a entrar en joc constantment i aquest fet ha permès activar Stuani, qui ha reclamat penal de Dani Escriche en el minut 51. L'àrbitre no l'ha assenyalat, però la falta ha estat, com a mínim, discutible. En la següent acció, en qualsevol cas, Ignasi Miquel ha tingut el 0-1 en una centrada al segon pal d'Àlex Granell que no ha pogut rematar en direcció a porteria.

ignasi miquel elx girona efe

Ignasi Miquel, un mur al Martínez Valero / EFE

L'ímpetu del Girona, però, s'ha apagat amb el pas dels minuts i, de fet, l'única ocasió clara posterior a l'arribada de Miquel ha estat una rematada de Stuani, amb el cap, en el minut 74. L'uruguaià ha signat 31 gols aquesta temporada, però miracles encara no en pot fer.

De fet, les últimes oportunitats del partit han estat per l'Elx, que primer ha intimidat amb una jugada dins de l'àrea d'Iván Sánchez i després ha glaçat la sang dels gironins amb una rematada de Pere Milla des de dins de l'àrea que ha marxat per la línia de fons.

L'empat és perillós però no definitiu. Si el resultat es repeteix a Montilivi, el Girona passarà gràcies a la seva posició a la fase regular, cinquena, una per sobre de l'Elx, sisè. Una diana dels il·licitans al feu gironí, però, obligarà als blanc-i-vermells a fer-ne dues. L'autèntica final té lloc aquest diumenge.