Més moviments i més embolics a can Barça. Després que els impulsors de la moció de censura hagin aconseguit més de les firmes mínimes exigides per forçar un referèndum per expulsar Josep Maria Bartomeu i la seva junta directiva, va arribar una denúncia a la Guàrdia Civil per sospites sobre unes 300 butlletes de dubtosa autenticitat que podrien estar vinculades al cas del frau dels 2.800 carnets de socis investigats i que s'utilitzaven per revendre entrades.

Una denúncia que podria comportar la possibilitat, per part del jutge, de paralitzar el procés de la moció, cosa que Bartomeu i la directiva blaugrana celebrarien. Però la Mesa del vot de censura ja va dir que la moció seguia endavant i que més de 19.000 socis han alçat la veu en contra dels actuals dirigents, i s'ha d'exercir la democràcia.

Però és que ara tot el cas fa un tomb radical. L'advocat contractat pel Barça que ha ha posat en coneixement de la Guàrdia Civil les butlletes sospitoses, Eloi Castellarnau, ha explicat a RAC1 que 300 butlletes són "una extrapolació", però les que realment estan confirmades com a falses són 5: "S'han trobat 5 butlletes consecutives que es consideren que són falses. N'aportem 5 però les 300 són el còmput global de butlletes que entenem que poden ser sospitoses".

Mesa vot mocio censura Barca FC Barcelona

Les taules de la validació de firmes / FC Barcelona

Defensa a Bartomeu

Castellarnau també s'ha referit a la possible intenció del club d'aturar el procés de la moció, cosa que ha negat: "No hem demanat a la Guàrdia Civil que acceleri la investigació per aturar la moció de censura".

Al mateix temps l'advocat ha afegit que Bartomeu i la junta no han estat els principals responsables d'adreçar-se al tinent coronel de la Guàrdia Civil Daniel Baena, conegut com a Tácito. Bàsicament han facilitat la informació a l'institut armat "per una qüestió d'economia", ja que el cas del frau en la revenda d'entrades ja el portava la Guàrdia Civil.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat