32 anys. Aquest és el temps que portava l'Eintracht de Frankfurt sense guanyar una competició europea. Va ser a la Copa de la UEFA de 1980, quan l'equip alemany es va imposar al totpoderós Borussia Mönchengladbach de Jupp Heynckes i Lothar Matthäus gràcies al valor doble dels gols marcats a domicili, ja que després de perdre a l'anada per 3-2, va aconseguir vèncer a casa per 1-0, la qual cosa el va proclamar campió de la competició. 32 anys després, l'Eintracht ha tornat a tocar la glòria en emportar-se l'Europa League, en superar el Glasgow Rangers al Sánchez Pizjuán de Sevilla.

I en aquesta ocasió, el conjunt alemany també ha hagut de remuntar, ja que ja ben entrada la segona part, i malgrat estar generant més perill, ha vist com el Rangers s'avançava en una acció aïllada, un gol d'Aribo que ha obligat els d'OIliver Glasner a remar a contracorrent. Borré ha aconseguit l'empat i la final se n'ha anat a la pròrroga i als penals, on els alemanys s'han imposat per 5-4.

Eintracht Glasgow Rangers EFE
Joe Aribo ha avançat el Glasgow Rangers a la final de l'Europa League / EFE

Una primera part de tempteig

La por a perdre d'ambdós equips ha estat la nota dominant a la primera part. El Rangers, intentant interrompre el joc i buscant la porteria rival amb segones jugades i centrades laterals. L'Eintracht, sortint al contraatac, amb un Kostic molt participatiu i intentant provocar l'error del Rangers a la zona de sortida. Als punts, l'equip alemany ha estat lleugerament superior, ja que ha generat una sensació més gran de perill.

La primera ocasió ha estat per a l'Eintracht, en un xut perillós de Sow que McGregor ha aturat amb una gran estirada (10). I poc després ho ha intentat Knauff, que després d'una bona acció personal ha tornat a trobar-se amb el veterà porter del Glasgow Rangers (20). La rèplica escocesa no s'ha fet esperar, i en el minut 26 Aribo no ha aconseguit el primer gol de la nit de miracle, ja que el seu xut de rosca des de la frontal ha sortit fora per molt poc. Als últims minuts de la primera part, el Rangers ha aconseguit calmar el partit, el que ha frenat el perill sobre la seva porteria.

Eintracht Rangers EFE
El colombià Santos Borré ha marcat l'1-1 / EFE

El Rangers colpeja; l'Eintracht reacciona

Després del descans, l'Eintracht de Frankfurt ha sortit molt fort, a la recerca d'un gol ràpid. Tot just començar, ho ha intentat Tuta, amb un xut que ha sortit fora per poc (48). I només un minut després ha estat el torn de Lindstrom, que ha vist com el seu xut no entrava per poc després de rebotar en un defensa del Rangers. Semblava que l'1-0 era qüestió de temps, però en una jugada estranya s'ha avançat el conjunt escocès. Pilota llarga que Sow refusa cap enrere, permetent que Aribo encari a Trapp i marqui el 0-1 (57).

El gol ha deixat tocat l'Eintracht de Frankfurt, que durant uns minuts ha desaparegut del Pizjuán. Així i tot, els alemanys s'han trobat amb l'empat, en una centrada lateral que Borré ha rematat al fons de les xarxes avançant-se als defenses del Rangers (69). L'empat ha retornat el partit a l'escenari de la primera part, amb ambdós equips més pendents de no encaixar que de marcar, el que ha portat la final a la pròrroga.

Eintracht Rangers Ramsey EFE
Moment en el qual Trapp li atura el penal a Ramsey / EFE

L'Eintracht s'imposa als penals

La pròrroga, després de l'enorme esforç realitzat per ambdós equips, al que s'ha afegit la situació meteorològica, ja que feia molta calor a Sevilla, ha estat marcada pels problemes físics i pel cansament, amb diverses imprecisions que a punt han estat de costar-li un disgust als dos conjunts. La millor ocasió de la pròrroga ha arribat just abans dels penals, quan Trapp ha evitat el gol de Ryan Kent amb una aturada prodigiosa.

I als penals, ambdós equips s'han mostrat molt inspirats, ja que tots els llançadors han anat aconseguint el gol, fins que en el quart llançament, el gal·lès Aaron Ramsey ha vist com Kevin Trapp li endevinava les intencions.

Imatge principal: Santos Borré ha estat el gran protagonista de la final de l'Europa League / Europa Press