El Girona s’ha endut una pallissa a Eibar (3-0) i entra en crisi. Fins ara els mals resultats de l’equip se sostenien perquè la línia de joc era positiva, però a Ipurua els homes d’Eusebio Sacristán no només han jugat malament, si no que també han estat més dispersos que mai. Els blanc-i-vermells no dormiran en zona de descens, però el forat negre de la classificació cada cop és més a prop.

Fang i derrota

Ipurua és un d’aquells estadis on fa mandra jugar, però un equip com el Girona no es pot permetre el luxe de posar-se exquisit quan es tracta de sumar punts. Els homes d’Eusebio han començat el partit amb personalitat i concentració, però ha estat l’Eibar -acostumat a la pluja, el fang i al què calgui- l’equip que ha tingut l’ocasió més clara en els primers compassos.

Quan s’havien jugat 4 minuts de partit, Orellana s’ha internat per la banda dreta i ha enviat la pilota al travesser amb un cacau amb la cama esquerra. Era el primer avís del què depararia el partit: el Girona, a Ipurua, seria un titella en mans de l’Eibar.

Stuani Eibar Girona EFE

Tot i així, és innegable que al primer temps els blanc-i-vermells han plantat cara. D’ocasions, pràcticament ni una, però com a mínim la intensitat no ha estat un problema. Mentre Pere Pons i Àlex Granell es barallaven amb Pape Diop i Joan Jordán sobre el fang de l’estadi guipuscoà, Marc Cururella i Rubén Peña castigaven les bandes de l’equip d’Eusebio. Valery ha mantingut la compostura, però Rubén García -avui el carriler esquerre de l’equip- no.

Així, abans d’arribar al descans, Peña ha entrat com un tren per la banda dreta de l’atac basc i ha superat Bono amb un cacau imparable a l’escaire. El Girona, per segona jornada consecutiva, tornava a marxar al descans per darrere en el marcador.

Desconnexió intolerable

La posada en escena del Girona a l’inici de la segona part ha estat inacceptable i impròpia d’un equip que intenta allunyar-se de la zona de descens.

11 segons. Aquest és el temps que l’Eibar ha tardat en fer el segon gol del partit. Els bascos han penjat la pilota des de la centrada inicial, Sergi Enrich s’ha imposat a Pedro Alcalá en el salt i la pilota pentinada l’ha caçat Charles, que ha superat Bono amb una subtil vaselina.

Cucurella Eibar Girona EFE

El gol ha estat la plantofada definitiva pel Girona, que en un instant ha perdut qualsevol esperança de remuntar. Les desgràcies mai venen soles, i si no que li preguntin a Jonás Ramalho. El central dret dels gironins ha comès un penal absurd sobre Enrich -un més aquesta temporada- i Charles l’ha transformat sense oposició.

Era el minut 56 i el partit ja s’havia acabat. A partir d’aquest moment Eusebio s’ha rendit definitivament i, com a mínim, s’ha disposat a donar descans als seus homes més importants. Aleix, Juanpe i Granell han deixat el seu lloc al Choco, Juanpe i Douglas Luiz, però ja no hi havia res a fer.

Per acabar d’arrodonir la tragèdia, Stuani ha marcat però González González, amb l’ajuda del VAR, ha anul·lat el gol per fora de joc.

El Girona té un problema molt seriós. Els d’Eusebio no guanyen un partit des del 25 de novembre i signen un pèssim balanç de 4 punts dels últims 27 possibles. Des de la seva arribada a Primera divisió Montilivi no havia hagut d’afrontar un partit o vida o mort, però les coses ara han canviat. La setmana vinent l’Osca visita l’estadi gironí en un partit que si no és una final, s’hi assembla molt.