Un cop de cap d'Éder Militao resol d'hora una victòria curta, però plàcida del Reial Madrid. Tot i que el Getafe ha estat fidel a la seva solidesa, gairebé no ha incordiat la porteria d'Andriy Lunin i els tres punts han quedat decantats ja al minut quatre per situar de nou als merengues líders provisionals de la Lliga Santander.

El cap d'Éder Militao esvairia dubtes ràpidament

Escenari complicat, rival incòmode i sensible baixa de Karim Benzema a la punta d'atac. Tot i que l'equip de Carlo Ancelotti ha funcionat com una seda durant els partits en què el francès ha estat fora de combat, el '9' merengue no deixa de ser l'autèntic generador de joc ofensiu. Sigui com sigui, no podria saltar sobre la gespa del Coliseum Alfonso Pérez a causa de la fatiga muscular que arrossega. El cridat a desenvolupar les labors de '9' seria Rodrygo per tractar de penetrar a la ferma muralla defensiva 'azulona' de tres centrals. Com era d'esperar, el Getafe romandria tancadet durant els minuts inicials i el Reial Madrid la mouria per tractar de trobar l'escletxa i fer sang. Els fantasmes del dia de l'Osasuna augurarien un altre partit molt dur per tractar de desfermar al sòlid rival, però el cap d'Éder Militao esvairia dubtes ràpidament. Minut quatre, córner a favor dels visitants, que el brasiler ha entrat com un obús al primer pal per pentinar cap a dins una gran centrada tancada de Luka Modric.

Militao gol cabeza Getafe Real Madrid / Foto: EFE
Éder Militao, rematant a gol la centrada de Modric des del córner per fer el primer / Foto: EFE

A partir del gol, el temps començaria a jugar a favor del Reial Madrid, ja que el Getafe hauria perdut la carta de la igualada per desesperar el seu rival i hauria de tractar de buscar establir l'empat de nou. Hi hauria trams en què es veuria un Getafe propositiu, però en termes generals, la possessió seria cosa dels homes de blanc i la fantasia, com de costum, de Vinícius Júnior. De fet, una gran aventura del brasiler per banda esquerra propiciaria el desajust en el timing de Luis Milla, que li faria penal amb una entrada tardana. Amb tot, la pena màxima seria anul·lada perquè la pilota havia depassat la línia lateral durant la conducció del '20'.

El temps, a favor del Reial Madrid

El 0-2 semblava molt a prop d'abaixar el teló del partit en favor del Reial Madrid, però el VAR ha intervingut per anul·lar el penal i el mateix faria al 56' per invalidar un gol a Rodrygo per fora de joc. Una pilota dividida rebotada en Fede Valverde deixaria al brasiler sol davant David Soria, però la seva bona definició quedaria en una anècdota després que una qüestió de centímetres deixés el partit encara obert amb un resultat curt.

Rodrygo David Soria Djene Getafe Real Madrid / Foto: EFE
Rodrygo, superant David Soria amb una vaselina en el gol que ha estat anul·lat / Foto: EFE

I és que, a priori, hi hauria control merengue, però el Getafe, encara que no ha amenaçat en gaires ocasions la porteria d'Andriy Lunin, ha començat a creure-s'ho veient el punt molt més a prop que en els minuts anteriors. Més pressió a dalt, més decibels des de la graderia i més nervis blancs en defensa.

Tanmateix, el marcador ja no es mouria. Tret d'algun xut aïllat d'Aleñá a la primera meitat, el Getafe gairebé no posaria en perill una victòria del Madrid que no deixa de ser curta, però que en cap moment ha estat en entredit. Els blancs tornen al lideratge a instàncies del partit del Barça davant el Celta del diumenge. Els d'Ancelotti ja han fet els deures, torn de l'arxienemic.