Fitxar jugadors i seguir millorant la plantilla. Aquest és el gran objectiu del Barça el proper estiu. Però Joan Laporta tindrà el gran problema de la falta de diners per poder fer front a noves operacions. Però des del club blaugrana ja saben que tenen un primer fitxatge assegurat si el fair play financer ho permet.

Un defensa més per al Barça

Però des del Barça ja fa setmanes que treballen en poder incorporar nous jugadors. Des del club blaugrana plantegen un futur sense problemes econòmics i per això són ambiciosos. La primera idea és poder fitxar jugadors en les posicions que hi ha més problemes. I també per poder cobrir els buits que ara mateix hi ha a la plantilla culer.

Joan Laporta en la gala The Best / Foto: EFE
Joan Laporta a la gala del The Best / Foto: EFE

I una de les posicions que s'haurà de reforçar és a l'eix de la defensa. Actualment el Barça té quatre defenses centrals, però també cobreixen el lateral dret. I es nota que Xavi Hernández necessita nous reforços en aquesta posició. Seria necessari per aquest final de temporada, però el mercat de fitxatges està tancat.

La retirada de Gerard Piqué ha deixat Ronald Araujo, Jules Kounde, Andreas Christensen i Eric Garcia com els únics defenses purs del primer equip culer. I això vol dir que s'haurà de fitxar un nou defensa. Però haurà de ser esquerrà perquè tots els defenses centrals actuals són dretans. I la idea és que ocupi l'eix esquerre de la defensa, que moltes vegades ocupa el lateral esquerrà Marcos Alonso com a necessitat d'urgència.

Marcos Alonso grito vitoria Barça Santiago Bernabéu / Foto: EFE
Marcos Alonso celebrant un gol amb el Barça / Foto: EFE

El Barça fitxarà Iñigo Martínez

Per això el Barça ja va fer feina amb antelació i va decidir que Iñigo Martínez fos aquest defensa. Acaba contracte amb l'Athletic Club al final d'aquesta temporada i això és molt bo per al Barça perquè econòmicament no podrien pagar el traspàs. I, tal com informa el periodista i streamer Gerard Romero, la dona del futbolista basc ja ha visitat Barcelona en els últims dies per buscar una casa on viure.

Per tant, això vol dir que el fitxatge és cada vegada més a prop. Des del Barça volen que Iñigo Martínez no tingui pressa i que esperi el seu moment. I demanen que tingui paciència perquè primer hauran de tenir el suficient fair play financer per poder-lo inscriure, i aquest moment podria arribar quan ja hagi acabat el seu contracte amb l'Athletic.

Iñigo Martínez celebra un gol Athletic Club / Foto: EFE - R. García
Iñigo Martínez celebrant un gol amb l'Athletic Club / Foto: EFE - R. García

El Barça, doncs, tindria la primera solució i el primer fitxatge de cara a la propera temporada. Però primer haurà d'estalviar i solucionar els seus problemes financers actuals i també alliberar massa salarial.