El Reial Madrid ha aconseguit tres punts vitals aquest diumenge contra l'Athletic Club. Els homes dirigits per Carlo Ancelotti han aguantat la pressió del Barça i el Girona, ambdós victoriosos en aquesta jornada 30a jornada de Lliga, derrotant un conjunt basc que ha mostrat una cara poc enèrgica, amb diversos suplents, pensant en la final de Copa del Rei que disputaran la setmana vinent contra el Mallorca. Un doblet espectacular de Rodrygo ha estat suficient per doblegar els bilbaïns i mantenir-se a vuit punts del conjunt blaugrana. L'altra gran notícia per als líders ha estat la tornada d'Éder Militao, que ha tornat a disputar uns minuts després de vuit mesos d'absència per lesió.

Rodrygo Goes obre la llauna a l'alba del partit...

Amb el Reial Madrid vestit de blau i l'Athletic Club de blanc, el partit ha començat de forma frenètica. Mentre el conjunt basc volia fer tremolar el Santiago Bernabéu amb una pressió alta, el conjunt dirigit per Carlo Ancelotti no ha perdut la compostura i s'ha mostrat fidel al seu pla: no rifar la pilota i buscar sempre la verticalitat, aprofitant la rapidesa de la seva davantera, avui formada per Rodrygo Goes, des de banda esquerra; Jude Bellingham, mitjapunta amb molt arribada; i Brahim Díaz, partint des del sector dret.

Rodrygo conduce el balón durante el Real Madrid - Athletic Club / Foto: EFE
Rodrygo conduint la pilota instants abans d'anotar el primer gol del partit / Foto: EFE

I en la primera jugada que han pogut superar amb solvència la pressió de l'Athletic, Rodrygo Goes ha enviat la pilota al fons de la xarxa de la porteria avui defensada per Julen Agirrezabala. Quan encara no s'havien complert els 10 minuts de partit, Rodrygo ha rebut una passada llarga de Brahim Díaz i, després d'una breu conducció, ha estrenat el marcador del partit amb un xut des de la frontal de l'àrea dirigit al segon pal que ha estat impossible d'aturar per al porter basc. Una diana espectacular que ha servit per donar-li encara més calma al líder la Lliga.

Perquè a partir d'aquest gol, l'equip blanc ha volgut assegurar encara més la pilota. L'equip d'Ernesto Valverde continuava pressionant, però era incapaç de fer mal de cap de les maneres. A més, al minut 25 ha perdut a Yeray Álvarez, que ha hagut d'abandonar el terreny de joc després de patir molèsties físiques, deixant el seu lloc a Vivian. Aquest canvi no ha virat el rumb del duel, que ha marxat al descans amb un 1-0 que somreia els locals.

Valverde rodeado de dos jugadores del Athletic Club / Foto: EFE
Valverde rodejat de dos jugadors de l'Athletic Club / Foto: EFE

... i sentència el partit amb un nou golàs

"Ens estem jugant la lliga!" Això és el que s'ha escoltat al túnel de vestidors entre els jugadors del Reial Madrid just abans d'iniciar la segona part. L'elenc de Carlo Ancelotti era conscient de la importància dels següents 45 minuts i han saltat al terreny de joc decidits a trobar el gol de la tranquil·litat. Lluny d'arreplegar-se prop de la porteria de Lunin, els madrilenys han volgut continuar manant en el partit i han sumat diverses ocasions de gol en pocs minuts. La més clara d'elles, la que ha gaudit Brahim Díaz al minut 48.

Després d'un error de Lekue a l'hora de rebutjar una pilota, l'extrem internacional amb el Marroc ha enviat la pilota al pal dret de la porteria basca. Una oportunitat desaprofitada que obligava els locals a no aixecar el peu de l'accelerador. Els homes de Carlo Ancelotti volien el segon gol fos com fos i l'han acabat trobant al minut 73. L'encarregat de fer respirar tranquil el Bernabéu ha estat Rodrygo Goes, que ha culminat un contracop liderat per Jude Bellingham amb una definició al primer pal, precedida d'un retall de molta categoria.

Bellingham i Rodrygo, tras el segundo gol del Real Madrid contra el Athletic Club / Foto: EFE
Bellingham i Rodrygo, després del segon gol del Real Madrid / Foto: EFE

Finalment, el partit ha acabat amb aquest 2-0, segellat a través de les botes de Rodrygo. Però el Santiago Bernabéu ha viscut un altre moment especial abans del xiulet final. I és que Éder Militao ha tornat a gaudir de minuts després de la ruptura de lligaments que va patir fa vuit mesos, just en el partit d'anada contra l'Athletic Club, a San Mamés.