Dos gols a la primera part de Delaney i Dolberg han classificat a Dinamarca per les semifinals davant d'una República Txeca que ha competit fins al final (1-2).

Txecs i danesos s'havien classificat pels quarts per mèrits propis. Els primers van donar la sorpresa als vuitens eliminant per 0-2 a la selecció dels Països Baixos, mentre que els danesos van passar per sobre de la Gales de Bale (0-4), demostrant que la dinàmica i la confiança amb la qual arribaven al partit és immillorable.

Dinamarca, la força d'un grup unit en la desgràcia

I més, tenint en compte com van començar el campionat. El terrible ensurt del seu jugador estrella, Christian Eriksen, semblava quelcom molt difícil de superar en un torneig tan curt com aquest, però han demostrat que la força d'un grup és tant o més valuosa que la qualitat futbolística. I aquesta selecció danesa, té ambdues coses, i no han trigat a demostrar-ho.

recuerdo dinamarca eriksen eurocopa efe

Els danesos han recordat al seu company Eriksen en els minuts previs al partit / EFE

A la sortida d'un córner molt mal defensat per la República Txeca, Delaney ha rematat de cap al punt de penal, totalment sol, i ha inaugurat el marcador. Els txecs han hagut de recuperar-se del cop inicial i els ha costat entrar al partit, però des de les botes de Schick, un dels protagonistes de l'Eurocopa, inquietaven la defensa danesa.

Però lluny de l'empat, Dinamarca ha aconseguit marcar el segon abans del descans. Una centrada deliciosa de Maehle amb l'exterior l'ha rematat Dolberg a boca de canó per anar a la mitja part amb un 0-2 que feia imaginar que Dinamarca ho tenia molt bé per assegurar-se un lloc a les semifinals.

Schick no volia rendir-se

Però si alguna cosa ens està demostrant aquesta competició és que cap equip es rendeix abans d'hora, i la República Txeca no volia ser-ne l'excepció. Doble canvi al descans i després de dues ocasions molt clares ha arribat el gol al minut 49. Schick ha rematat una centrada de Coufal i el davanter del Leverkusen ha sumat la seva cinquena diana, empatant així amb Cristiano Ronaldo com a màxim golejador.

Schick Republica Txeca Dinamarca EFE

Schick, autor del gol, n'ha marcat cinc durant tota l'Eurocopa / EFE

Empesos pel gol, les arribades se succeïen a la porteria de Schmeichel, però entre el porter del Leicester i els tres centrals danesos anul·laven els atacs rivals. Dinamarca també volia aprofitar els espais que deixava una República Txeca més preocupada d'atacar, i Poulsen, que havia entrat al 60, ha vist com Vaclik li ha negat el gol en un parell de jugades.

El porter txec, que ja ha deixat de ser jugador del Sevilla, ha mantingut vives les opcions del seu equip amb les seves aturades durant la segona part, però tot i intentar-ho fins a l'últim segon, Dinamarca s'ha defensat amb ordre i dimecres serà un dels semifinalistes que buscaran un lloc a la final del dia 11.

Dolberg gol Dinamarca eurocopa efe

Dolberg celebra el 0-2 després d'una gran centrada de Maehle / EFE

Els danesos somien emular la selecció del 92, quan es van proclamar campions d'Europa contra tot pronòstic. En aquella edició, no s'havien ni classificat i els van convidar a última hora. En aquesta, tothom els va descartar després del xoc emocional del que li va succeir a Eriksen, però Dinamarca és un dels quatre millors equips d'Europa i si perden a semifinals no serà perquè no s'ho hauran deixat tot dins el terreny de joc.

Imatge principal: Els jugadors danesos s'abracen celebrant un dels gols / EFE