Desgraciadament cal lamentar un altre episodi condemnable durant la disputa d'un esdeveniment esportiu. Ha estat durant la celebració del Gran Premi d'Àustria de Fórmula 1, que s'ha desenvolupat en el circuit de Red Bull Ring a la localitat de Spielberg, quan diverses dones han denunciat haver estat víctimes d'agressions i comentaris sexistes durant tot el cap de setmana

S'han produït durant tot el cap de setmana

El diari Der Standard parla de nombroses informacions sobre sexisme, agressions sexuals, comentaris homòfobs i racistes des de les grades del Gran Premi austríac, que, a la pista, ha acabat veient com Charles Leclerc veia la bandera de quadres en primera posició.

Seguidors Max Verstappen GP Àustria Formula 1 / Foto: EFE
Els seguidors de Max Verstappen han tenyit el circuit de taronja / Foto: EFE

No obstant això, la bandera que cal treure ara és la roja per denunciar els fets esdevinguts a les grades del mateix circuit. El cert és que no s'han produït només durant la jornada de diumenge, i com la Fórmula 1 ja estava alertada del succeït divendres i dissabte, va publicar abans de la cursa un comunicat dient que aquest tipus de comportament, denunciat per diverses persones, és "inacceptable" i "no serà tolerat". Malgrat això, la policia local va assegurar, segons l'agència de notícies austríaca APA, que no va rebre cap queixa formal sobre això.

"Parlarem amb aquelles persones que ens han informat d'aquests incidents. Prenem l'assumpte molt seriosament", ha assenyalat la Fórmula 1 en la seva nota, emesa a les xarxes socials. Al llarg del cap de setmana, nombroses persones van denunciar a Twitter que van ser víctimes d'agressions verbals de contingut sexual, homòfob i racista.

Aficionats Max Verstappen GP Àustria Formula 1 / Foto: EFE
Els aficionats de Verstappen, de festa / Foto: EFE

La majoria, entre els aficionats de Max Verstappen

Alguns d'ells, sobre treballadores, com en aquest cas. "La noia que ven gelats (o sigui, treballa), és assetjada tota l'estona per homes grans borratxos. És terrible", explicava una usuària a Twitter. Segons la informació publicada per la premsa austríaca, part d'aquests incidents es van produir a prop del sector en el qual hi havia molts seguidors neerlandesos de Max Verstappen (Red Bull), actual líder de la classificació de F1, que tenyien de taronja bona part del circuit.

El pilot neerlandès va ser preguntat per aquests fets, però no va voler desenvolupar gaire la seva resposta, encara que va ser taxatiu. "Això no està bé. He llegit un parell de coses, unes quantes coses xocants. Una persona normal, no hauria de fer aquestes coses", ha lamentat el vigent Campió del Món. "La gent està de festa, prenent alcohol. De vegades quan beus alcohol fas coses estúpides, però això no ha de ser una excusa", ha finalitzat el pilot de Red Bull.

 

Imatge principal: alguns dels aficionats presents en el GP d'Àustria de Fórmula 1 / Foto: EFE