El Barça segueix guanyant a la Lliga tot i les noves adversitats (0-1). Una victòria patida i gràcies a Ousmane Dembélé. La gespa i el Reial Valladolid han fet patir, i molt, als blaugrana.

Els puristes de la gespa

Al Barça li diuen que és un equip de puristes, d'aquells que volen fer un bon joc, que volen meravellar amb un futbol de categoria i que volen jugar amb les millors condicions. I per això també ha tingut alguna polèmica al llarg dels anys en relació a la qualitat de la gespa on es practica el seu futbol.

Podria haver-hi gespa alta, gespa mil·limètricament tallada com al Camp Nou, o ara coneixem una nova categoria que és la gespa del Valladolid. El futbol ha estat impracticable durant les noranta minuts perquè la gespa, sempre passant desapercebuda en el futbol, ara ha pres més protagonisme que els mateixos futbolistes.

La il·lusió d'una gespa nova, plantada aquesta mateixa setmana, s'ha convertit en la catàstrofe dins dels pitjors malsons. Des de la primera jugada l'herba ha començat a aixecar-se, ha creat muntanyetes i plaques on no es podia ni trepitjar el terra. El futbol ha estat impracticable al Nuevo Zorrilla de Valladolid. I sort que no hi han hagut lesions.

Descarats i sense pors

Però el partit, més enllà de la gespa, ha estat electricitat pura. El Valladolid, amb poc a perdre i molt a guanyar, ha demostrat la seva cara més descarada. Sense por a res, cada jugada que la pilota queia als seus peus era una ocasió per córrer a la porteria rival. El Barça ha patit en diverses fases, però les bones intervencions de Ter Stegen i la velocitat de Piqué han estat suficients per controlar els atacants rivals.

I mentrestant el Barça anava a la seva. Pilota que passava pels peus de Coutinho, qualitat i tacte exquisit. Pilota que arribava a Dembélé, xut segur. Però el gol no arribava.

Si Messi no estava fi, Luis Suárez tampoc. No hi havia solucions en atac fins que ha aparegut Dembélé. El francès ha perdut moltes pilotes, però ha estat el més incisiu de tots. I gràcies a això ha arribat el gol de la victòria. Sergi Roberto salva una pilota amb el cap que sortia per la línia de fons i l'assistència acaba als peus de Dembélé, que no perdona des de dins l'àrea.

Un gol definitiu al minut 57 de partit. Encara amb molts minuts per endavant, però un gran pas. El Barça ha aconseguit combatre la rivalitat de la gespa i també s'ha salvat de l'última ofensiva del Valladolid. Sort d'un inspirat Ter Stegen que ha seguit salvant l'equip. I gràcies al VAR, que ha anul·lat un gol al Valladolid en l'últim minut.

El Barça s'endú tres punts més i segueix amb el ple. Aquesta vegada victòria molt patida i s'esvaeixen els mals records de la derrota en l'última visita a Pucela. El proper compromís del Barça serà el diumenge contra l'Osca al Camp Nou.