Per a les aspiracions esportives de Xavi Hernández la renovació d'Ousmane Dembélé es presentava com una de les negociacions clau de l'estiu. Tot i que Joan Laporta i Mateu Alemany han confeccionat una plantilla de somni, un dels fitxatges que més anhelava el tècnic era recuperar l'extrem francès de l'agència lliure.

Així doncs, i després que el darrer 30 de juny Dembélé quedés sense equip, el FC Barcelona va recuperar-lo el 14 de juliol, firmant-li un nou contracte fins a l'estiu de 2024. Tanmateix, Moussa Sissoko i el seu representat van signar només per dues temporades, cosa que va despertar molts interrogants. I és que el seu nou contracte té molts punts que cal tenir en compte. 

La lletra petita del contracte de Dembélé

Segons el diari Sport, entre fixos i variables (difícils d'assolir), el sou d'Ousmane Dembélé podria enfilar-se als 20 milions d'euros anuals, la xifra que a priori demanava el davanter per tal de prolongar la seva vinculació. No obstant això, les condicions que oferia el Barça són les que han acabat manant per tal de no sobrepassar el límit salarial establert pel president.

El jugador s'hauria adaptat a la realitat salarial de la plantilla blaugrana, però el cert és que hi ha més lletra petita al seu contracte que encara no havia sortit a la llum. Segons revela L''Équipe, l'extrem de Vernon tindria fixada una clàusula de rescissió de 50 milions d'euros per tal d'abandonar la capital catalana, una xifra que sembla molt assequible per qualsevol gran d'Europa en vista del nivell que està oferint actualment el màxim assistent de la darrera temporada.

Dembele controla balon observa entorno Barca Viktoria Pilsen debut Champions League / Foto: Europa Press
Dembélé, durant el partit entre el Barça i el Viktoria Pilsen de Champions League / Foto: Europa Press

El PSG entra en escena, però regna la tranquil·litat a can Barça

En aquest sentit, i segons les publicacions del diari francès, quan aquests 50 milions siguin abonats al Barça, el club se'n quedaria 25 i els altres 25 anirien a parar directament a la butxaca del futbolista. La xifra és un autèntic caramel per als que ja l'havien tractat de reclutar durant el darrer any, inclòs el Paris Saint-Germain, entitat que li havia seguit els passos des que va començar a sonar que no tenia la intenció de renovar amb l'entitat catalana.

Nasser Al-Khelaïfi té potencial de sobrera per executar la clàusula del jugador, però a can Barça regna la tranquil·litat perquè el francès està més implicat que mai i va reconèixer davant els micròfons de Mundo Deportivo que "fa dos anys vaig fer un canvi molt gran a la meva manera de treballar i tot ha anat a millor". Diu que vol quedar-se al Barça i "guanyar títols". Ara falta que els petrodòlars que pugui oferir-li al PSG a ell i al seu agent no el desestabilitzin i doni continuïtat a la versió que està oferint des del darrer mes de febrer.