Molt s'ha parlat del mal partit del Barça a Hamburg en la derrota contra el Xakhtar (1-0) i, sobretot, en els problemes que va tenir per generar futbol per fora. El conjunt ucraïnès es va dedicar a defensar després que Sikan el posés per davant en el marcador, trobant molt previsible els atacs blaugrana. Amb només acumular gent dins i vigilar en les ajudes als seus laterals, el Xakhtar en va tenir suficient per controlar la tímida reacció del FC Barcelona.

Els 4 canvis en la mateixa finestra de substitucions de Xavi Hernández van millorar lleument l'equip, però en cap d'aquests relleus es va trobar una característica que, sobretot aquest dimarts, es va trobar molt a faltar: l'u contra u. Amb la sortida d'Ousmane Dembélé i d'Abde, el conjunt culer ha acabat de perdre aquest factor sorpresa i difícilment defensable que tenen aquells jugadors descarats. Amb el marroquí i el francès, que potser no eren els futbolistes més afins al perfil Barça, el club va deixar sortir el que contra el Xakhtar va necessitar com mai. Per aquesta raó, i segons informa el prestigiós rotatiu alemany Bild, el Barça no perd de vista l'evolució de la situació de Leroy Sané al Bayern de Múnic.

Leroy Sané gol Bayern / Foto: Europa Press
Leroy Sané, celebrant un gol amb el Bayern de Munic / Foto: Europa Press

Leroy Sané, la salvació del Barça

Sané és un futbolista espectacular, de qualitats úniques i d'una velocitat i efectivitat de crac, però té un caràcter especial. El Manchester City va deixar-lo sortir a l'estiu de 2020, tot i ser un dels seus millors futbolistes, però el jugador, que aleshores tenia un valor de mercat de 80 milions d'euros, va tornar a la Bundesliga a canvi de 49 milions d'euros.

En aquell moment, Sané va firmar un contracte quinquennal que avui té al Bayern treballant per assegurar-se renovar-lo i, per tant, dissipar possibles fantasmes d'una nova sortida per sota del seu valor de mercat. Sigui com sigui, les conversacions entre club i entorn de jugador ja venen des de fa mesos i, ara com ara, no hi ha entesa.

A més a més, han coincidit les negociacions per renovar amb un moment de forma esplèndid de l'alemany, que en els 17 partits que ha disputat entre totes les competicions fins a la data, ja acumula 9 gols i 5 assistències. Sens dubte, són números que el Barça fa temps que no olora en un dels seus extrems, almenys, en tan poques cites disputades. Per aquesta raó, Deco no perd detall de la seva situació contractual per tal de, en el millor dels casos, repetir una operació Lewandowski.

Leroy Sané Bayern de Múnich / Foto: Europa Press
Leroy Sané, durant un partit amb el Bayern de Múnic / Foto: Europa Press

Leroy Sané podria costar uns 65 milions d'euros

Amb un any restant de contracte, Lewandowski va posar rumb a la capital catalana per un preu de 45 milions d'euros, és a dir, just el seu valor de mercat. No obstant això, Sané podria sortir de Baviera per un muntant econòmic lleugerament inferior als 75 milions d'euros en què està taxat. A més a més, en debutar com a professional amb el Schalke, cal redordar que el jugador va destacar que el seu somni era el de vestir de blaugrana.