Frenkie de Jong no està sent d'ajuda en el Barça, per començar, sobre el terreny de joc. Està sent massa irregular, i les seves actuacions són molt lluny de les expectatives. Encara que continua sent titular de manera habitual, passa totalment desapercebut en la gran majoria dels partits. I per aquesta raó molts demanen la seva suplència, per donar entrada a l'onze inicial a Nico González, que està tenint un rol més secundari en les últimes setmanes, malgrat el gran nivell que ha demostrat tenir.

El centrecampista de 24 anys és incapaç de ser determinant, i no s'assembla en res a aquest jugador que va portar Josep María Bartomeu a pagar 86 milions d'euros per aconseguir els seus serveis. A més, sembla tenir molt bona relació amb Xavi Hernández, i no ha parlat bé d'ell, ni del club, a un objectiu de Joan Laporta. Això ha fet que el seu fitxatge es compliqui bastant, i ara sigui més difícil aconseguir tancar la seva contractació.

Parlem de Matthijs de Ligt, que està decidit a abandonar la Juventus de Torí. No està content a Itàlia, i creu que el millor que pot fer en la seva carrera és canviar d'aires, i iniciar una nova aventura en un altre equip. I una de les opcions més probables era el seu aterratge en el Camp Nou, una cosa que ja va estar a prop d'ocórrer el 2019, després que despuntés en les files de l'Ajax d'Amsterdam. Tot estava emparaulat, però finalment va acabar en l'Allianz Stadium.

Una decisió de la que es penedeix, i ara vol posar solució a això. Des del Barça no l'han perdut de vista, i el contemplen com un magnífic reforç per a la rereguarda. No serà senzill econòmicament, però confiaven en la pressió que pot exercir el central nascut el 1999 i el seu agent, Mino Raiola, per aconseguir que la 'Vecchia Signora' el traspassi, i a una quantitat raonable. I De Jong també tenia un paper clau en l'operació.

De Ligt Juventus Europa Press

Matthijs de Ligt/ Europa Press

Laporta esperava que recomanés al seu millor amic vestir de blaugrana, i li parlava meravelles de Xavi, del seu projecte, i de la ciutat. Res més lluny de la realitat, ja que ha fet completament el contrari, i li ha desaconsellat arribar.

El Reial Madrid, el gran beneficiat d'això

Això deixa el Reial Madrid com el nou favorit en la subhasta per De Ligt. Florentino Pérez també està fermament interessat en l'internacional holandès, i medita la possibilitat de llançar-se a buscar la seva arribada a l'estiu. Una opció que estudia amb deteniment.

És un misteri saber que acabarà passant amb el guanyador del Golden Boy de 2018. El que està clar és que De Jong ha perjudicat el Barça.

En cas que sigui cert el que els mitjans dels Països Baixos informen, clar.