Frenkie de Jong encara és un tema recurrent de debat en el Barça. Perquè Joan Laporta i Mateu Alemany continuen considerant-lo com un ferm candidat a fer les maletes, i convertir-se d'aquesta manera en la venda que necessiten realitzar per equilibrar les finances. Podrien recaptar molts diners, i per això l'estiu passat ja van pressionar i van insistir perquè fes les maletes, ja que van tenir una oferta sobre la taula de 80 milions d'euros.

L'esmentada proposta procedia del Manchester United, que es va interessar per ell abans d'incorporar Casemiro. Erik Ten Hag volia retrobar-se amb el seu antic alumne, i va exigir a la directiva fer tot el necessari perquè els seus desitjos es fessin realitat, però res no va ser suficient. El futbolista estava obcecat en la seva idea de seguir les ordres de Xavi Hernández, i esperava que el tècnic de Terrassa li donés suport i el defensés.

A més, estava convençut que continuaria sent titular indiscutible. I encara que li ha costat més de l'esperat assentar-se a l'onze inicial aquest curs, finalment ho ha aconseguit, i torna a tenir un paper protagonista. Com era d'esperar, això novament li ha servit per cridar l'atenció dels anglesos, però no són l'únic conjunt que han pensat en la contractació de l'ex de l'Ajax d'Amsterdam i del Willem II, ni molt menys.

I és que el Chelsea també té De Jong en la seva llista d'objectius, i ja està preparant una ofensiva per poder treure'l del Camp Nou. Graham Potter ha demanat a Todd Boehly la seva arribada, i diversos mitjans britànics afirmen que tindrien llesta una proposta de 70 'quilos' fixos més uns altres 10 en variables per aconseguir que Laporta i Alemany li obrin les portes. Però també caldrà conèixer els plans del centrecampista de 25 anys.

Graham Potter celebrant Brighton / Foto: Europa Press
Graham Potter/ Foto: Europa Press

Fins fa poc no es plantejava deixar el Barça, si bé en les seves últimes declaracions va deixar la porta oberta, i és per això que en aquests moments pot passar absolutament de tot.

Aprovarà Xavi aquesta vegada la venda?

De Jong sembla estar disposat a anar-se'n, i Laporta i Alemany no posarien massa obstacles, però falta per conèixer la resposta de Xavi. En el seu moment no es va mostrar massa convençut amb la idea de vendre'l, i pot seguir amb la mateixa opinió.

El que sembla segur és que des de Stamford Bridge provaran sort, i provaran de reclutar el neerlandès.