Dani Carvajal ha viscut un estiu complicat. El jugador veia com cada dos per tres sortien rumors sobre el fitxatge d'un lateral dret. Noms com els de Reece James, Pedro Porro o Juan Foyth van sortir a la llum, posant en risc la seva titularitat al Reial Madrid. Tancat el mercat de fitxatges, Carvajal va poder respirar tranquil, ja que la falta de fitxatges per a la seva posició li garantia el lloc, obrint-li les portes del Mundial del Qatar.

El que el futbolista madrileny no esperava és la jugada que Florentino Pérez i Carlo Ancelotti tenien a la recambra. El Reial Madrid, després de no poder fitxar Gabriel Jesús per la falta de fitxes d'extracomunitaris, va incidir en la necessitat que Vinícius Júnior aconseguís la nacionalitat espanyola, al que va rebre la resposta que estava per caure. El club havia esperat durant molt temps, però ja sabia que la petició era qüestió de setmanes.

Vinícius provoca un efecte dòmino inesperat

Finalment, aquest dimarts el Reial Madrid ha rebut la notícia de què, ara sí, Vinícius Júnior ja té la doble nacionalitat, per la qual cosa té una plaça d'extracomunitari disponible. I l'elegit per ocupar l'esmentada fitxa ha estat Vinícius Tobias, lateral dret que va arribar al club en qualitat de cedit pel Shakthar Donetsk, d'on va sortir pel conflicte armat entre Rússia i Ucraïna. Vinícius Tobias és una de les grans promeses del futbol brasiler i va arribar a Ucraïna procedent de l'Internacional de Porto Alegre a canvi de 6 milions d'euros. Es tractava d'un dels clàssics fitxatges brasilers del Shakthar, una perla amb un futur prometedor al davant, però el club va haver de deixar-lo sortir molt abans del previst.

A Carvajal, doncs, li acaba de sorgir una competència inesperada, ja que el Reial Madrid vol veure en acció Vinícius Tobias. Té una opció de compra i si encaixa podria resoldre un problema que la plantilla de l'equip blanc arrossega des de fa diverses temporades.

Carlo Ancelotti roda de premsa prèvia Celta Madrid segona jornada lliga santander / Foto: EFE
Carlo Ancelotti, entrenador del Reial Madrid / Foto: EFE

Lucas Vázquez, també perjudicat

El moviment del Reial Madrid no només ha molestat Carvajal, que culpa a Ancelotti, sinó també Lucas Vázquez, que podria caure a l'ostracisme si Vinícius Tobias encaixa al Reial Madrid. El gallec és el suplent de Carvajal, per la qual cosa passarà a ser el tercer lateral dret de la plantilla si el brasiler convenç Ancelotti.

A més de Tobias, l'altre jugador del Reial Madrid Castella que ha estat inscrit per a la Champions League és Iker Bravo, el davanter fitxat del Bayer Leverkusen aquest estiu i que també pretenia l'Atlètic de Madrid. Bravo, que es va formar al Barça, és juntament amb Vinícius Tobias un dels jugadors en el qual els tècnics del club tenen dipositades més esperances.