Durant la jornada d'ahir es va disputar la darrera etapa del Ral·li Dakar 2021, la qual va acabar amb el francès Stéphane Peterhansel (Mini) alçant el seu 14è títol, en aquest cas a la categoria de cotxes. Per la seva part, l'argentí Kevin Benavídes va conquerir la 43a edició del raid, encapçalant un doblet d'Honda a la categoria de motos.

De tots els pilots catalans, només Juan Donatiu i Pere Serrat van aconseguir entrar a un podi (en la categoria de vehicles clàssics) després d'arribar a la meta de Jiddah, però sí que es va produir un fet curiós que de ben segur que alegrarà als aficionats catalans que segueixen el ral·li més famós del món. Dos pilots de la categoria de vehicles lleugers (SSV - T4) es van alçar, senyera en mà, mentre passaven pel podi després de la seva arribada a meta. Concretament, van ser el pilot Eric Abel i el copilot Christian Manez, dos homes de la Catalunya Nord.

16 anys pilotant junts

La curiosa imatge es va produir a Jiddah, on el pilot i el copilot de l'escuderia BBR/Mercier van acabar completant el Dakar 2021 amb un temps de 59h24'57'' i acabant a la 10a posició de la classificació de vehicles lleugers.

Els dos són d'un poble de la comarca del Rosselló anomenat Toluges i han viatjat en tàndem durant 16 anys, veient-se obligats a retirar-se en la 3a etapa l'any 2019 i convertint-se en finalistes l'any passat, aconseguint arribar a meta en la 21a posició. Així doncs, els pilots rossellonesos han pogut millorar la seva posició en l'edició d'enguany i mostrar-se orgullosos onejant la seva bandera.

Carlos Sainz es va acomiadar amb un triomf

Tot i no haver estat el seu millor Dakar, Carlos Sainz i el seu copilot Lucas Cruz van acabar aquesta edició amb bon regust de boca després d'aconseguir la 1a posició en l'etapa final. Crític amb l'organització, el madrileny es va mostrar "content a mitges amb el podi".

Peterhansel Dakar 2021 @dakar

Peterhansel celebrant el seu 14è títol / Dakar

El català Nani Roma va posar el punt i final a un Dakar sensacional amb una més que meritòria 5a posició en la classificació general.

Imatge principal: Foto d'arxiu de la 5a etapa del Dakar / EFE