El grup de la CUP-Capgirem a l'Ajuntament de Barcelona ha presentat un recurs al contenciós administratiu en el qual demana al jutge que paralitzi el projecte de l'Espai Barça, que inclou la remodelació del Camp Nou i reurbanitzar tot l'entorn de l'estadi del Barça.

La CUP vol paralitzar el projecte per obrir "un espai de debat al voltant d'aquesta obra faraònica que té previst portar a terme el Futbol Club Barcelona".

El passat 12 d'abril, l'ajuntament governat per Ada Colau i el Barça van arribar a un acord, que van qualificar d'"històric", per reordenar tot l'entorn de les instal·lacions del club. Un projecte que té previst començar a l'estiu de 2019 i que permetrà "obrir als veïns" el Camp Nou, i que no tindrà cost per al consistori. La comissió de govern de la ciutat va donar llum verda a aquest nou plantejament urbanístic, les obres del qual haurien de durar quatre anys.

Nou Camp Nou FAÇANA TRIBUNA NOCTURNA

FC Barcelona

El projecte preveu que les instal·lacions esportives deixin de ser "una barrera urbana" i generarà "un nou espai d'ús ciutadà", i a més el Barça assumirà la millora de l'ordenació i la urbanització dels carrers Arístides Maillol i de la Maternitat. El projecte preveu soterrar tot l'aparcament i crear un altre d'autocars, integrat a les instal·lacions.

El club assumirà tots els costos derivats de les obres d'urbanització dels carrers, els nous espais lliures de caràcter públic i els nous espais d'ús públic del recinte, que tindran un cost total de més de 125 milions d'euros. El projecte global de l'Espai Barça, de la seva banda, tindrà un cost total de 639 milions d'euros (inclosos els 125 ja citats).

Per portar a terme el projecte l'ajuntament ha hagut d'aprovar provisionalment una Modificació del Pla General Metropolità (MPGM). Amb aquesta reordenació, les zones verdes públiques creixeran en més de 23.000 metres quadrats i el recinte del Camp Nou estarà totalment obert al públic, excepte els dies que hi hagi partit. A més, es reserven 243.400 metres quadrats sobre rasant per als equipaments privats del recinte (el futur Camp Nou i el nou Palau Blaugrana, a més d'espais com la Masia o el museu del club).

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va dir aleshores que el Camp Nou "viu d'esquena al seu entorn i havia una demanda de millorar molt l'espai urbanístic" i va considerar que era una "assignatura pendent", a l'hora que va celebrar el "consens" assolit amb la totalitat de grups parlamentaris (a excepció de la CUP). El president del Barça, Josep Maria Bartomeu, també va defensar que el projecte era "una proposta equilibrada i integradora entre el que el club necessita, les reivindicacions veïnals i les necessitats de l'Ajuntament".