El Reial Madrid s'ha endut la Supercopa d'Espanya després de superar l'Athletic Club (0-2) amb dianes de Luka Modric i de Benzema, de penal, en un partit que hauria pogut tenir més emoció si Courtois no hagués aturat un altre penal dels bilbaïns en el tram final.

El mínim de canvis possibles

De les alineacions dels dos equips se'n pot extreure una conclusió molt clara. Tant Marcelino com Ancelotti han volgut aprofitar la inèrcia guanyadora de les semifinals per afrontar aquesta final. L'entrenador dels bascos ha repetit exactament el mateix 11 amb el qual va superar l'Atlètic de Madrid, mentre que si bé és cert que els blancs hi han introduït tres novetats, la justificació és molt clara.

unai simon militao athletic club real madrid efe

Unai Simón i Militao disputen una pilota aèria / EFE

L'entrada de Lucas Vázquez per Carvajal s'explica perquè l'habitual lateral dret titular va donar positiu per coronavirus. La inclusió de Rodrygo a la dreta, en el lloc d'Asensio, és per una lesió muscular del balear, y també la relativa novetat d'Alaba, que no va jugar el Clàssic per molèsties però que no s'ha perdut la final, com a substitut de Nacho.

Amb aquest menú, començaven a disputar-se els 90 minuts que havien de dilucidar el guanyador de la Supercopa espanyola en territori saudita, coses del futbol modern. Els primers minuts no han estat lluny de la tònica esperada, amb pocs riscos i molta por a perdre.

Modric desnivella el partit

Arribades d'ambdós equips, però sense massa perill, fins que els blanc-i-vermells han demanat penal per unes mans clares d'Alaba. L'impacte de la pilota amb el braç de l'austríac és clar, però la norma dicta que quan el jugador ja ha fet el gest de llançar-se a terra i el braç està en contacte amb el terra, no hi ha infracció, així que Soto Grado ha encertat en no assenyalar-lo. Seguia transcorrent el partit sense gaires coses a destacar, amb el Madrid intentant-ho amb xuts llunyans que no trobaven la porteria d'Unai Simón, fins que l'han trobada.

iñaki williams david alaba athletic club real madrid supercopa efe

Les mans d'Alaba no han sigut motiu de penal / EFE

Després d'una bona jugada de Rodrygo per banda dreta, Luka Modric ha acompanyat la coreguda del brasiler fins arribar a la frontal, on ha rebut la passada i amb un gran xut ha enviat la pilota a l'escaire per desfer la igualada a vuit minuts del descans. I a la represa, gairebé sense temps perquè l'Athletic intentés dur a terme el pla treballat a la mitja part, ha tingut lloc l'acció més polèmica del partit.

Unes altres mans, en aquest cas de Yeray Alvárez, les ha considerat motiu suficient per assenyalar la pena màxima l'àrbitre després de consultar-ho al VAR ja que en primera instància havia decretat córner. Davant les protestes dels biscaïns, Marcelino inclòs, Benzema no ha fallat des dels 11 metres per enterrar tota esperança dels lleons, que han tirat de ràbia per intentar entrar de nou a la lluita pel títol.

L'Athletic perdona de penal

L'entrenador asturià dels bascos ho ha intentat amb un triple canvi poc després del gol, i un d'aquests canvis, Raul García, hauria pogut posar la por al cos dels madridistes amb un cop de cap en una posició molt favorable que no ha aconseguit enviar entre els tres pals.

luka modric celebra gol athletic club real madrid supercopa efe

Modric celebra el seu gol / EFE

Quan semblava que podien tirar la tovallola i quedava per disputar-se l'últim quart d'hora, és quan l'Athletic ha obligat més el Madrid a defensar-se a prop de la seva àrea. Lluny de resignar-se, les arribades dels lleons eren constants i han gaudit de l'ocasió més clara de marcar, un penal.

Mans i expulsió de Militao, que ha complicat les coses al Madrid. Raul García tenia l'opció de posar emoció al partit des dels 11 metres, però Courtois ha volgut aportar la seva dosi d'heroïcitat amb un peu salvador al xut del navarrès, que ha xutat al mig.

I allà s'ha acabat el partit. El Madrid ha respirat i ha celebrat així la seva dotzena Supercopa d'Espanya, que suposa una amenaça real per al FC Barcelona. Els blaugrana lideren el palmarés d'aquest títol amb 13, i el Madrid, amb dues victòries en tres temporades, ja és a només un d'igualar-ho.