El Reial Madrid ha decidit la seva visita a Mallorca en la segona part, amb un gol de Vinícius i dos de Benzema, que ha acabat lesionat i no ha pogut acabar el partit a només sis dies del Clàssic.

Un bon Mallorca a la primera part

El Mallorca, necessitat de punts després de quatre derrotes seguides, afrontava el partit només dos unitats per sobre de les posicions de descens, i havia d'intentar aprofitar la ressaca emocional dels madridistes després de la remuntada de la Champions League contra el PSG.

raillo vinicius mallorca madrid efe

La intensitat i la igualtat, la tònica de la primera part / EFE

Y la primera meitat ha posat de manifest les urgències de l'equip balear. Però no per un excés de nervis, sinó per una alta concentració que ha fet que la enorme diferència de punts entre uns i altres no es veiés reflectida a la gespa.

Un Benzema en estat de gràcia, però, hauria pogut tirar a terra tots els plans dels mallorquins a les primeres de canvi, quan al minut cinc ha estat a punt de superar Sergio Rico, però el porter sevillà ha mantingut la igualada al marcador i els seus companys ho han interpretat com l'avís que qualsevol mínima relaxació la castigaria el Madrid.

Vinícius no falla

Tant ha estat així que les ocasions més clares de la primera meitat han vingut dels peus de Muriqi i de Maffeo. El davanter kosovar ha definit malament una gran centrada de Brian Oliván mentre que Maffeo ha tingut el gol a tocar però el seu xut ha llepat el pal i ha acabat fora.

vinicius angel casemiro mallorca madrid efe

Ángel Rodríguez, molt empipat amb Vinícius / EFE

A la represa, tota la bona feina del Mallorca ha quedat en res quan un greu error d'Idrissu Baba ha regalat a Vinícius l'oportunitat de marcar el primer. El brasiler no ha perdonat sota les cames de Sergio Rico y mentre ell ballava celebrant el gol, tot el Mallorca demanava una falta que Sánchez Martínez no ha tingut a bé assenyalar.

Després del gol, Ancelotti ha volgut protegir Casemiro, a una targeta groga de perdre's el Clàssic de la setmana que ve, i veient que l'àrbitre li acabava de perdonar l'amonestació per unes mans l'ha tret del partit, arriscant-se a que el seu equip es trenqués.

Victòria còmoda prèvia al Clàssic

I no ha estat així. Els blancs han sabut adormir el partit, tenir possessions llargues i anar al fang per igualar en intensitat un rival neguitós. El ritme baix que imposava el Madrid s'ha decidit a trencar-lo Benzema. Amb un gran gest tècnic ha iniciat una carrera que l'ha acabat cedint la pilota a Vinícius, però el brasiler ha estat obra d'un penal clar de Brian Oliván.

ferland mendy mallorca real madrid efe

Mendy estava apercebut però podrà jugar contra el Barça / EFE

Benzema no ha fallat des dels 11 metres per marcar el seu gol número 21 en lliga. I només cinc minuts després, el 22. Ara de cap, gràcies a una centrada de Marcelo per situar el 0-3 definitiu. Amb aquesta victòria, còmoda i a mig gas, el Madrid arribarà al Clàssic deu punts per sobre del segon, el Sevilla, i amb 15 punts més que el Barça.

Però tot i els tres punts, el Madrid haurà d'estar pendent de l'infermeria. Primer Rodrygo ha marxat molt coix i Benzema, en la jugada del tercer gol, s'ha fet mal i no ha pogut acabar el partit, deixant els seus amb un home menys, amb tots els canvis esgotats i fent saltar les alarmes de cara al duel contra els blaugrana.

Imatge principal: els jugadors del Madrid celebren un dels gols / Efe