El Reial Madrid ha tornat a jugar partit de Lliga i ha canviat de xip. Si contra el PSG van exhibir el seu futbol més efectiu, aquesta vegada contra el Leganés no han estat tan lúcids, però igualment s'han endut la victòria (1-3). Ara tornen a recuperar la tercera posició de la classificació.

L'enfrontament ha estat la conclusió del serial del partit ajornat del passat desembre per culpa del Mundial de Clubs, però també la millor manera perquè es fes efectiva la revenja contra el conjunt que els va eliminar de la Copa del Rei. I un Madrid amb baixes destacades ha acabat per encara no donar el títol de Lliga per perdut.

Remuntada amb inèrcia

I és que la complicació per al Madrid ha arribat ben d'hora. Tot just al minut cinc i després d'un córner, ha encaixat la primera fuetada del partit. Molt mal li segueixen fent als blancs a pilota aturada. I aquesta vegada ha estat Bustinza, jugant-se la integritat física, qui ha pogut llançar-se sobre la línia de porteria per forçar el primer gol del Lega. Theo no ha estat prou contundent i ha deixat estèril la gran aturada anterior de Kiko Casilla.

Però tot i que el Madrid acudia al partit amb moltes baixes, no ha abaixat el cap. Marcelo, Kroos, Modric apartats per lesió, Cristiano Ronaldo amb jornada de descans i Bale a la banqueta, tot i que ha disputat sense pena ni glòria els quinze últims minuts. Zidane ha confiat en Benzema, Lucas Vázquez, Isco i l'endollat Marco Asensio.

L'alegria dels locals ha durat fins que el Madrid ha volgut. Lucas ha empatat al minut 11, en una de les primeres ocasions clares del Madrid, i Casemiro a la mitja hora de partit per aconseguir la remuntada. L'inèrcia de la Champions ha arribat a Butarque.

Quan els blancs han tingut la possessió i s'han decidit a tocar la pilota, el seu veí del sud de Madrid ha quedat anul·lat. Però els de Zidane en mode Lliga són tan efectius com imprevisibles.

El Leganés ja ha vist aquesta temporada que és capaç de fer trontollar els esquemes del Madrid, i ho ha intentat fins al final. Els pepineros no tenien res a perdre i han decidit apostar pel risc. Mica en mica han anat agafant terreny i les jugades a pilota aturada han estat la seva principal basa. Però al final el Madrid ha fet valer la seva consistència i ha obtingut el premi. Un penal al minut 90 ha permès Sergio Ramos fer el seu gol i concloure la remuntada.

Tres punts que permeten al Reial Madrid recuperar la tercera posició, però encara està molt lluny el Barça. Abans té a set punts l'Atlètic, i els blaugrana ara queden a catorze. El Leganés està en una altra lluita a zona de ningú a la classificació.