L'anglès Lewis Hamilton (Mercedes) ha reforçat el seu liderat en el Mundial de Fórmula 1 en guanyar aquest diumenge el Gran Premi de la Toscana, el novè del campionat, en el circuit italià de Mugello, on va celebrar el seu triomf 90 en la categoria reina, que el deixa a només un del rècord històric de l'alemany Michael Schumacher. El britànic va pujar al calaix més alt del podi i va aprofitar per demanar justícia amb el cas de Breonna Taylor lluint una samarreta amb el lema "Detingueu els policies que van matar Breonna Taylor".

Hamilton, que també va firmar la volta ràpida, va aconseguir la seva sisena victòria de l'any en una cursa esbojarrada -interrompuda dues vegades amb bandera vermella- per davant del seu company, el finlandès Valtteri Bottas i del tailandès Alexander Albon (Red Bull), que va acabar al podi per primera vegada a la seva carrera.

Pierre Gasly Romain Grosjean accident Mugello Formula 1 efe

Gasly i Grosjean, en un dels accidents de la cursa d'avui. / EFE

L'espanyol Carlos Sainz (McLaren), que es va veure immers en un dels múltiples accidents, va haver d'abandonar una carrera que només van acabar dotze pilots i que el mexicà Sergio Pérez (Racing Point) va concloure en cinquena posició, per darrere de Ricciardo, que va acabar quart.

El següent Gran Premi, el de Rússia, es disputarà d'aquí a dos caps de setmana a l'anell olímpic -que va albergar els Jocs d'hivern de 2014 de Sotxi-; on el sèxtuple campió anglès arribarà amb un lideratge sòlid, de 190 punts, 55 més que Bottas i amb 80 sobre l'holandès Max Verstappen (Red Bull), tercer de la general, que no ha pogut acabar la cursa a Mugello, per culpa d'un xoc amb Raikkonen.