El coronavirus està afectant de ple els esdeveniments esportius aquest 2020. El Gran Premi de la Xina de Fórmula 1 va quedar suspès, aquest cap de setmana es van anul·lar quatre partits de la Serie A (Itàlia) pel Covid-19 i aquest dimarts s'ha sabut que perilla la celebració dels Jocs Olímpics de Tòquio per l'estiu d'aquest any.

La decisió de Tòquio 2020, al maig

Dick Pound, el membre més antic del Comitè Olímpic Internacional (COI), ha assegurat en una entrevista amb The Associated Press que serà a finals de maig quan es decideixi si se celebren els Jocs o no. Pound ha explicat que si el virus no està controlat, l'esdeveniment esportiu es cancel·larà.

jocs olimpics toquio @tokyo2020

@tokyo2020

"Han de començar a passar moltes coses. Has de començar a augmentar la teva seguretat, el teu menjar, la Vila Olímpica, els hotels, els mitjans de comunicació estaran allà construint els seus estudis", ha explicat el membre més antic del COI.

Pound ha qualificat el coronavirus "com una nova guerra que s'ha d'enfrontar" i s'ha qüestionat: "durant aquest temps, diria que la gent voldrà preguntar: 'Això està sota prou control per poder confiar a anar a Tòquio, o no?'".

Només s'han cancel·lat els Jocs Olímpics per les dues Guerres Mundials

El membre del COI no vol generar alarmisme i és per això que anima els atletes que, s'estiguin preparant per a la cita olímpica, segueixin entrenant. S'espera que participin 11.000 esportistes als Jocs Olímpics i 4.400 als Paralímpics. Està previst que Tòquio 2020 comenci el 24 de juliol i finalitzi el 9 d'agost.

Cerimonia inauguració jocs olimpics bcn 92   EFE

Els Jocs Olímpics de l'era moderna daten de 1896 i s'han celebrat cada quatre anys a excepció de quan hi ha hagut les dues Guerres Mundials (1916, 1940 i 1944).

Aquesta notícia s'ha conegut el mateix dia que la Generalitat ha confirmat el primer cas de coronavirus a Catalunya. Es tracta d'una dona que va viatjar a Itàlia.