Les estrelles del PSG estan disposades a reduir-se el salari un 50% per compensar les conseqüències del coronavirus. Dins de l'acord global que ultimen la lliga francesa i el sindicat de jugadors, aquesta seria una de les mesures adoptades, segons apunta Le Parisien.

Aquesta retallada de la meitat del salari afectaria els que tenen sous més alts, mentre que en la resta de la plantilla la reducció seria una mica inferior. L'acord que estan a punt d'anunciar permet a cada jugador acceptar o no la retallada salarial, però impedeix als clubs imposar-ho per sobre dels límits pactats.

Segons la mateixa informació, les estrelles del PSG accepten els acords, la qual cosa suposa un exemple per a la resta, ja que el club de la capital té, amb diferència, la plantilla millor pagada del campionat francès. La reducció del 50% del sou seria per als jugadors que guanyin més de 100.000 euros mensuals, entre els quals hi apareixen, per exemple, Neymar Jr o Kylian Mbappé.

neymar psg efe

EFE

Els que guanyen entre 50.000 i 100.000 euros mensuals poden veure reduït el seu salari un màxim del 40% i fins a un 30% per a aquells que ingressen entre 20.000 i 50.000 euros. La retallada pot arribar al 20% per als qui guanyin entre 10.000 i 20.000 euros, mentre que els qui tinguin un salari inferior no veuran reduït el seu sou. L'acord també preveu que la retallada sigui recuperada en els mesos següents si es reprèn la competició,, ja que gran part dels clubs professionals francesos han aplicat un ERTO.

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat