Recorden el dab? Aquest moviment coreogràfic es va posar de moda fa unes temporades perquè alguns futbolistes de renom com Paul Pogba, Paulo Dybala o el madridista Sergio Ramos l'utilitzaven per celebrar els seus gols. El moviment és ben senzill: el protagonista posa el seu rostre al plec del colze, tot apuntant el cel a la direcció oposada amb els dos braços paral·lels.

Aviat el dab va ser qualificat d'infantil i molts esportistes van deixar de fer-lo progressivament. Ara, però, ha tornat i per fi té una utilitat real: prevenir el coronavirus. Aquest divendres, Paul Pogba, jugador del Manchester United i impulsor d'aquesta moda, ha compartit una imatge a les seves xarxes en la qual es fa palesa una evidència: el gest en qüestió serveix per evitar propagar l'epidèmia.

La fotografia podria semblar una frivolitat però el cert és que ha estat impulsada per la Organització Mundial de la Salut (OMS), que necessitava una manera ràpida i efectiva de transmetre com es pot evitar el contagi a tercers.