El coronavirus està afectant tant a empreses petites com en grans i a tot tipus de treballadors que estan veient com l'aturada de la feina està fent perdre molts diners. L'economia va en consonància amb l'oferta i la demanda, i si no es pot sortir de casa pel confinament, moltes feines perden el sentit.

Una d'elles és el món de l'esport i, en concret, el futbol. Amb els futbolistes a casa i sense competicions, totes suspeses per l'amenaça del Covid-19, ningú pot treballar com voldria. Els jugadors de futbol només poden fer exercicis des de casa per mantenir el seu to físic i poc més.

Leo Messi entrenament Barça   EFE

EFE

Econòmicament sota mínims

I el que té un problema de veritat és el Barça. Aquest divendres hi haurà reunió per videoconferència de la comissió delegada del club, encapçalada pel president Josep Maria Bartomeu i el director general Òscar Grau, segons explica La Vanguardia. Una trobada clau per determinar el futur del club en les properes setmanes i prendre decisions en l'aspecte econòmic.

Preocupa molt el no cobrament de patrocinis, drets de televisió i l'explotació de la marca Barça a les botigues degut a la cancel·lació de la competició i al tancament generalitzat. També perquè han d'afrontar l'Espai Barça, que ha incrementat de preu, i a més els sous dels treballadors.

bartomeu moix obres estadi johan cruyff Sergi Alcázar

Sergi Alcàzar

Un problema de sous

Precisament aquest últim aspecte preocupa molt ja que, segons la mateixa informació, el Barça paga 507 milions d'euros anuals en sous i 135 en amortitzacions, gran part d'ells al primer equip de futbol. Per això, des de la cúpula directiva del club previsiblement demanaran als futbolistes que facin algun gest per rebaixar les despeses del club en els propers mesos de crisi econòmica.

A banda de tot això, el Barça ja sap que n aquesta temporada no valdran ni les vendes d'última hora per maquillar uns comptes que en el més probable dels casos acabarà tancant el curs amb pèrdues.

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.