Tornen els entrenaments en el primer nivell del futbol espanyol i s'apropa el retorn de la Lliga. Però tot i les bones expectatives de futur, ja hi han els primers entrebancs. Alguns positius per coronavirus obliguen a l'aïllament i a l'estricte seguiment del protocol de la Lliga aprovat pel govern espanyol. I també hi ha la primera polèmica amb un futbolista del Barça.

Arthur Melo, el migcampista brasiler que va arribar al Camp Nou la temporada passada, s'està convertint un nou ídol pels seus gestos, però ara incompleix les normes. Si només mirem els fets, no ha complert el que tocava, però la resposta ha estat l'encertada.

S'ha generat un rebombori innecessari pel fet que Arthur els primers dies de proves i entrenaments arribés a la Ciutat Esportiva Joan Gamper amb un Range Rover i aquest dilluns arribés amb un Ferrari. Tècnicament sembla que no ha complert cap irregularitat, però si seguim el protocol de la Lliga pel coronavirus ens n'adonem que diu que els futbolistes només poden fer servir un cotxe per als desplaçaments: "Per arribar a les instal·lacions esportives des del teu domicili, ho hauràs de fer usant el teu cotxe, han de ser sempre el mateix".

Però la polèmica no té cap sentit perquè el motiu d'aquest canvi ha estat per "un problema mecànic" del cotxe, segons apunta el Barça. I aquesta informació també la sabia l'inspector de la Lliga encarregat de fer un seguiment del compliment del protocol. Així doncs, Arthur tenia el permís per canviar de cotxe i no s'ha saltat les normes. Tot en ordre.

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.