La Conmebol ha anunciat que la Copa Amèrica, que s'havia de disputar l'any passat i es va ajornar pel coronavirus, finalment es jugarà al Brasil. Si inicialment la idea era que la competició fos a Colòmbia i a l'Argentina, els dos països han caigut per culpa del creixement i intensificació dels casos de Covid. I la solució a falta de poc més d'una setmana per a l'inici del torneig és jugar en territori brasiler.

Brasil acull la Copa Amèrica

La Conmebol ha expressat el seu agraïment al president brasiler, Jair Bolsonaro, així com a la Confederació Brasilera de Futbol, ​​per "obrir les portes d'aquest país a què és avui dia l'esdeveniment esportiu més segur el món". "Sud-amèrica brillarà al Brasil amb totes les seves estrelles", afegeixen.

La màxima autoritat de el futbol sud-americà ha indicat en un breu comunicat que les "dates i inici del torneig estan confirmades" i que les "seus i el fixture seran informats en les properes hores". Una notícia anunciada per la Conmebol després que l'Argentina també fos descartada com a seu de la competició que inicialment compartia amb Colòmbia.

Conmebol Copa America Brasil TUIT

Després de descartar l'Argentina com a amfitrió, la Conmebol, que agrupa 10 federacions, havia assenyalat que analitzava "l'oferta d'altres països que van mostrar interès a acollir el torneig continental".

La Copa Amèrica del coronavirus

La pandèmia de la Covid-19 va obligar al març de l'any passat a cancel·lar el torneig, previst a l'Argentina i Colòmbia entre el 12 de juny i el 12 de juliol, i després reprogramat per al 13 de juny d'aquest any. Després que es frustrés la proposta de Colòmbia, la pilota va quedar sobre la teulada de l'Argentina, fins que el govern argentí finalment ha considerat que la situació sanitària no feia viable la celebració de la competició.

Brasil és la solució, però els dubtes també estan presents. Al país brasiler, la nova seu, es freguen els 462.000 morts per coronavirus, segons l'últim informe sanitari.

Neymar Brasil Uruguai EFE

Neymar jugant amb el Brasil / EFE

Recordem que encara parlant en clau pandèmia, tots els futbolistes que disputin el torneig seran vacunats. Jugadors del Barça com Leo Messi o el Kun Agüero rebran la vacuna de la farmacèutica Sinovac Biotech, la vacuna xinesa. Un total de 50.000 dosis són les que va aconseguir la Conmebol per immunitzar tots els participants, organitzadors i implicats en la Copa Amèrica.

 

Imatge principal: Leo Messi durant un partit de l'Argentina / EFE