Es continuen filtrant les converses que mantenen els àrbitres de la sala VOR amb el col·legiat de camp. Després de fer públics diversos àudios, sobre l'actuació d'Hernández Hernández i Hernández Maeso en el polèmic Reial Madrid - Almeria, Gerard Romero en el Twitch de JijantesFC ha continuat prenent la metxa. El periodista català ha tingut accés, després d'unes filtracions, a diferents àudios inèdits del VAR de diversos partits de LaLiga EA Sports, com una possible targeta vermella a Rodri de Paul per doble groga a la Copa del Rei davant del Reial Madrid o un altre de Segona Divisió en un duel que enfrontava al SD Amorebieta i al Saragossa.

Tanmateix, com tot el que embolica el FC Barcelona i Reial Madrid, el que ha tornat a generar més polèmica és el de l'últim Clàssic de LaLiga, que es va disputar el 28 d'octubre de 2023, en l'Estadi Olímpic de Montjuïc. El conjunt madrileny es va emportar els tres punts a la capital després de remuntar el gol d'Ilkay Gündoğan, tot i això, el partit podria haver estat diferent, per una de les jugades més comentades durant els 90 minuts. El possible penal d'Aurélien Tchouaméni sobre Ronald Araujo, abans de finalitzar la primera part.

Es filtra l'àudio del VAR del Clàssic

Corria el minut 45 de la primera part quan el Barça es disposa a llançar un córner. Amb la pilota ja en joc, Tchouaméni agafa Araujo de la samarreta per obstaculitzar-lo i impedir una rematada que podria significar el 2-0. L'àrbitre del Clàssic, Jesús Gil Manzano, no veu res punible en aquesta acció o, almenys, no ho percep en directe. Treball per a l'encarregat del VAR, Guillermo Cuadra Fernández, que tampoc no avisa l'àrbitre de camp sobre un possible penal.

L'agafada sembla clara, no obstant això, Cuadra Fernández decideix no convidar a revisar l'acció al monitor. La resta del partit és història, del possible 2-0 si els blaugrana haguessin materialitzat la pena màxima, a la remuntada del Reial Madrid (1-2) amb dos gols de Jude Bellingham. Una derrota que, d'altra banda, va ser el principi del final per al Barça, ja que va suposar l'inici de l'evident crisi per la qual travessen els culers. En el dia d'avui, els merengues treuen 7 punts d'avantatge al FC Barcelona.

Gündogan definició gol Clàssic / Foto: EFE
Ilkay Gündoğan defineix per fer el primer gol del Clàssic / Foto: EFE

Sigui com fora, Gerard Romero ha tingut accés als àudios entre ambdós col·legiats, i s'ha tornat a servir la polèmica, aquesta vegada, per la no-intervenció del VAR, en una jugada, a priori, revisable i que podria haver canviat l'esdevenir de l'enfrontament i de LaLiga.

L'àudio de la polèmica

Això sí, Cuadra Fernández, va revisar l'acció en el VAR, encara que al seu entendre no va veure res punible. Així s'ho va fer saber l'àrbitre sobre el terreny de joc, Gil Manzano. "Res, res, l'agafa i fa el salt cap a dalt, sense més ni més", són les primeres paraules que s'escolten en l'àudio, les del mateix Gil Manzano. Una opinió que ratifica Cuadra Fernández: "Li posa la mà i l'altre intenta anar-se'n cap enrere. Està revisada, li posa la mà per sobre, per descomptat, però mai, mai, hi ha penal".

Una tercera veu en discòrdia, la de l'auxiliar del VAR, entra per assegurar que, potser, l'acció requereix més atenció: "la de l'agafada la veig al límit", encara que no s'atreveix a contrariar els seus superiors. "Sí, però... Li posa el braç a sobre sense més ni més, Jesús," finalitza Cuadra Fernández perquè Gil Manzano xiuli el final de la primera part.