Un gol de Miguel Borja al minut 94 ha salvat un punt per a Colòmbia i ha destrossat tota la feina que havia fet l'Argentina de Leo Messi (2-2). Igualtat al final del partit disputat a l'Estadi Metropolitano Roberto Meléndez de Barranquilla, amb els argentins guanyant des de l'inici però deixant-se remuntar a última hora.

Jugant les jornades de les eliminatòries sud-americanes de classificació per al Mundial del Qatar 2022, a pocs dies de l'inici de la Copa Amèrica, una decepció més per a l'Argentina. Si fa uns dies va empatar contra Xile, ara ha repetit resultat contra Colòmbia. I a la taula encara són segons classificats, però el Brasil s'escapa en el liderat amb sis victòries en sis partits.

Argentina colpeja primer

Les 10.000 persones que omplien les grades de l'estadi colombià va poder veure com l'Argentina de Messi els passava la mà per la cara en els primers minuts. Al minut 10 el resultat ja era de 0-2 gràcies als gols de Cristian Romero, defensa de l'Atalanta, i de Leandro Paredes, migcampista del PSG.

Un resultat que semblava que havia castigat massa els colombians, que només podien reaccionar a través de Cuadrado i la seva mobilitat constant. Però l'Argentina era superior, amb Messi i Lo Celso rebent entre línies i abocant-se a l'atac.

El marcador era favorable als interessos dels argentins i no es van desesperar per aconseguir ampliar la diferència. Però els problemes de l'Argentina van començar quan al minut 40, encara en la primera meitat, el porter Emiliano Martínez va haver d'abandonar el camp per lesió i va entrar Agustín Marchesín. Poc abans a Colòmbia havia entrat Muriel per Lerma, un canvi decisiu.

Messi Davinson Sanchez Colombia Argentina EFE

Leo Messi i Davinson Sánchez durant el Colòmbia-Argentina / EFE

Colòmbia salva un punt

Colòmbia semblava un altre equip al segon temps. I tot just al minut 48 l'àrbitre va xiular un penal sobre Uribe per falta d'Otamendi que Luis Muriel va transformar per retallar distàncies.

L'Argentina va intentar apagar el partit, amb Messi reapareixent en zona perillosa. Fins i tot, el futbolista del Barça va disposar de la sentència en el tram final. Però el gol va ser colombià, de Miguel Borja al minut 94 i just abans d'escoltar el xiulet final del partit.

Imatge principal: Leo Messi durant el partit entre Colòmbia i l'Argentina / EFE