Al FC Barcelona tenen una llarga i dura feina al davant. Una vegada conquerit el títol de Lliga i la Supercopa d'Espanya, en l'entitat culer ja es preparen per enfocar el pròxim mercat de traspassos estiuenc que començarà l'1 de juliol. Joan Laporta i Xavi Hernández tenen diversos fronts oberts que hauran d'anar tancant amb el pas del temps perquè no els agafi el toro. I com diem, una vegada ja estan clars els èxits esportius d'aquesta temporada, ara és moment de planificar la temporada que ve.

Tant el president com l'entrenador del Barça ja s'han reunit en una cimera, amb la resta de la directiva blaugrana, per anar tancant els plans d'ambdós per a la pròxima campanya, que tornarà a ser de màxima exigència. El conjunt català haurà de millorar les seves prestacions a la Champions League i per a això treballaran a preu fet des dels despatxos. És moment de consensuar fitxatges, encaixar totes les peces del puzle i llançar-se a buscar els objectius prioritaris, perquè l'equip torni al cim europeu i faci un salt de qualitat que li ho permeti.

Joan Laporta Xavi Hernández Barça / Foto: FC Barcelona
Joan Laporta i Xavi Hernández s'abracen / Foto: FC Barcelona

El Barça prepara l'operació sortida

Però, com és sabut per tots, al Camp Nou no poden arribar cares noves si abans no surten alguns futbolistes. L'economia del Barça, malgrat que Laporta i el seu equip ha intentat anar estabilitzant al club, continua agafada amb pinces i no pot efectuar grans operacions, com va reconèixer el vicepresident econòmic, Eduard Romeu.

Així doncs, encara que des de l'entorn del Barça asseguren que serà un mercat històric i molt agressiu, que serà recordat, el cert és que abans s'hauran de donar diversos factors. El primer d'ells, que sembla que està a punt de produir-se, és que la Lliga, presidida per Javier Tebas, doni llum verda al pla de viabilitat econòmic del FC Barcelona, que no és més que una mostra que els comptes del club estan quadrats.

Xavi Hernández substitueix Ansu Fati davant del Girona / Foto: EFE - Quique García
Xavi Hernández substitueix Ansu Fati davant del Girona / Foto: EFE - Quique García

A partir d'aquí, el conjunt català haurà de complir una altra màxima. La sortida de diversos jugadors. Diuen que abans d'entrar cal deixar sortir, i en el cas del Barça, és cert. Així, també, ho va assegurar Romeu, que va dir que perquè arribin futbolistes, abans hauran de sortir alguns d'ells, per deixar lloc en el Fair Play financer.

4 noms que generen consens

I la llista de candidats és molt àmplia. Hi ha molt pocs jugadors a la plantilla considerats intocables. Però n'hi ha 4 que han generat consens en l'esmentada cimera. El primer d'ells és Ferran Torres, l'extrem valencià no ha acabat de ser el futbolista desequilibrant que s'esperava i serà més recordat pels seus errors que pels seus encerts. Per sort, per al Barça, continua comptant amb un bon cartell, sobretot a la Premier League, i l'Aston Villa s'hauria interessat en ell.

Kessie celebra gol Clasico Reial Madrid Barca / Foto: EFE
Franck Kessie celebrant un gol amb el Barça / Foto: EFE

Raphinha també és a la corda fluixa. Es va fer una gran aposta per ell, però ha estat fallida. A can Barça pensen que encara poden recuperar la inversió realitzada i esperen poder donar-li sortida, també, a Anglaterra. Franck Kessie ha anat entrant en les rotacions d'un Xavi que ha comptat amb ell. No obstant això, la seva condició d'agent lliure quan va arribar suposen que no s'hagin d'amortitzar el seu fitxatge i tot el que es tregui per ell serà benefici per al club, la Sèrie A, la que més ha preguntat per ell.

En últim lloc, però no menys important, Ansu Fati. Potser, la pèrdua més traumàtica per a un FC Barcelona que tenia moltes expectatives posades en ell. Tanmateix, després de la lesió, el davanter no ha tornat a ser el mateix, i la pressió de ser el nou Leo Messi li ha quedat massa gran. És molt jove i té molt futbol per donar, i a la ciutat Comtal ho saben, per això s'esperen grans ofertes per ell. A més, Messi no el vol a l'equip. Sigui com fos, hi ha diversos jugadors que faran les maletes. El joc ha començat.