El Chelsea guanya l'Europa League després de golejar l'Arsenal a la final (4-1). Una segona meitat d'efectivitat màxima del Chelsea ha acabat per destrossar un Arsenal que havia fet mèrits per dominar el partit. I també pel factor Eden Hazard, que amb un doblet ha decantat la final.

L'Arsenal no té por

L'Arsenal ha estat qui millor ha plantejat la final d'inici. Sense por, amb atreviment, obrint el joc i accelerant el partit. Els gunners han dominat i han creat les millors ocasions durant els primers minuts.

Unai Emery, amb tres títols d'Europa League guanyats amb el Sevilla, ha sabut com controlar el partit. Poca possessió, poca idea de joc-posició, però atac grupal amb el clàssic futbol anglès. Al Chelsea, amb molt temor de cometre errades, se l'ha vist apagat durant un primer temps en què no ha sabut contrarestar el joc de l'Arsenal.

Lacazette Azpilicueta Chelsea Arsenal EFE

Només les tímides aparicions de Hazard, que podria haver jugat el seu últim partit amb el Chelsea abans de marxar al Reial Madrid, han posat els blues dins del partit. I de la banda gunner, la profunditat dels laterals i la velocitat d'Aubameyang i Lacazette han estat les armes utilitzadas per a l'Arsenal.

El Chelsea té Hazard

Però si els gunners no han marcat al primer temps, els segons 45 minuts han estat un festival de gols. El Chelsea ha fet un pas endavant i l'Arsenal ha estat qui s'ha atemorit aleshores. Jorginho i Hazard s'han convertit en els líders del partit i els blues ho han aprofitat.

Un quart d'hora de bogeria perquè el Chelsea portés la final al seu terreny. Primer ha estat Giroud, que amb el cap ha aprofitat una centrada d'Emerson per fer el gol que encetava el marcador al minut 49. I després, primer al 60 i després al 65, han aparegut Pedro, l'ex del Barça, i Hazard, que han fet el segon i el tercer gol del Chelsea. El tercer, de penal.

Pedro Rodríguez Chelsea Arsenal EFE

Un avantatge que ha obligat a Emery a fer canvis ràpids en un ultimàtum per entrar dins la final. I ho han aconseguit amb un golàs d'Iwobi al 69, però que no estat suficient perquè tres minuts després Hazard replicava amb el seu doblet particular.

Poc més ha passat en la final perquè el Chelsea la tenia guanyada. Maurizio Sarri li dona al Chelsea el segon títol d'Europa League de la història en la seva segona final. I l'Arsenal es queda sense títol, igual que al 2000 quan va arribar a la final de la UEFA.

El domini anglès a Europa es confirmarà el proper dissabte amb la final de la Champions League entre el Tottenham i el Liverpool.