Aleksander Čeferin, el president de la UEFA, ha esdevingut un dels protagonistes principals dels últims dies després de l'esclat de la Superlliga. Ferm opositor al projecte dels autoanomenats "salvadors del futbol", el mandatari eslovè ha atacat tothom, inclòs Florentino Pérez, però ha defensat Joan Laporta.

Čeferin ataca la Superlliga i Florentino Pérez

Entrevistat al mitjà eslovè 24ur.com, Čeferin ha seguit carregant contra la Superlliga, un projecte que "mai ha existit". Segons el president de la UEFA, la competició "va ser un intent de crear una lliga fantasma de rics".

Aleksander Ceferin UEFA president EFE

Čeferin fent un parlament de la UEFA / EFE

Parlant de Florentino Pérez, assegura que "vol un president que l'obeeixi, que l'escolti i que faci el que ell pensa". Així doncs, diu que ell no és aquest tipus de persona i que no es doblegarà davant de poderosos ni dels rics com l'actual president del Reial Madrid.

Sobre la possibilitat d'expulsar el club blanc de l'actual edició de la Chmpions League, no ho veu del tot clar: "El fonamental és que la temporada ja ha començat; el fonamental és que les televisions ens reclamarien si no juguem la semifinal". Per tant, sobre el duel Reial Madrid-Chelsea creu que "hi ha una possibilitat relativament petita que el partit no se celebri la setmana que ve". I llança un advertiment: "Des d'ara serà una mica diferent".

courtois real madrid liverpool EFE

Courtois aturant un xut de Salah en el partit Liverpool-Reial Madrid / EFE

Laporta, perdonat; Bartomeu, assenyalat

A més, parlant de decepcions pel cas de la Superlliga, Čeferin disculpa el Barça: "Em van decebre tots, però potser menys al Barça. Fa molt poc que van triar a Laporta i vaig parlar amb ell dues o tres vegades. Estava sota molta pressió a causa de la situació financera en què es trobava el club de futbol, ​​i ell la va heretar". Això vol dir que apunta a Josep Maria Bartomeu: "No va ser culpa seva que la situació fos així, però a el mateix temps, com a bon negociador, es va assegurar una estratègia (el vot necessari de l'Assemblea de Compromissaris) per poder sortir-ne".

En la mateixa línia, Goal explica que precisament Bartomeu va ser el principal ideòleg d'aquesta Superlliga, però que degut a la seva dimissió es va acabar desvinculant el passat mes d'octubre. També era Bartomeu qui va iniciar els contactes a la temporada 2015/16 per començar aquesta competició, planificant amb el president de la Juventus, Andrea Agnelli. Després va ser Florentino Pérez qui es va afegir amb força i ha acabat presidint la Superlliga.

 

Imatge principal: Aleksander Čeferin en una fotografia d'arxiu / EFE