Carlos Alcaraz i Novak Djokovic s'han donat cita aquesta tarda en una nova exhibició de tennis. Aràbia Saudita, en concret Riyad, ha tornat a ser testimoni d'un partit d'alta volada, als que ja està acostumat. Aquesta vegada han acollit un enfrontament de tennis, entre dos dels millors jugadors del moment. Un 'amistós' que ha servit com un petit aperitiu del que ens espera l'any que ve entre aquests dos tennistes que, a priori, protagonitzaran grans batalles el 2024.

Dos dels grans protagonistes de 2023, han tancat a l'Aràbia Saudita una temporada de somni per a ambdós, encara que una mica més profitosa per al serbi. Djokovic ha estat capaç de guanyar tres Grand Slam (Open d'Austràlia, Roland Garros i Open dels Estats Units), en un any en què ha superat Rafa Nadal com el tennista amb més 'grans' de tennis. A més, va ser capaç de conquerir la Copa de Mestres, on va vèncer Alcaraz, precisament, en semifinals. Per la seva part, el murcià va aconseguir el seu primer Wimbledon davant de Nole, que el va privar amb la seva victòria de guanyar els 4 Grand Slams en un any.

Djokovic domina Alcaraz en el primer set

Malgrat ser un partit amistós, ambdós han volgut tancar l'any amb una victòria i fent divertir-se a l'afició. Amb un joc despreocupat, lluny de la pressió dels grans títols, i agafant-se a la més pura definició d'exhibició, ambdós han sortit amb tot a la pista, protagonitzant cops d'autèntic escàndol, als que ja ens tenen acostumats.

Se les prometia molt feliç Carlos Alcaraz a l'inici del primer set, amb un break tot just començar, que ha consolidat amb el seu servei. No obstant això, amb el 0-2, el serbi s'ha posat les piles amb tres jocs consecutius. A mitjans del primer set, amb empat a 3 al marcador, ambdós protagonistes s'han anat animant fent les delícies dels presents. Tant és així que Djokovic ha salvat tres boles de break per emportar-se el setè joc.

Finalment, l'experiència de Nole ha pesat més sobre la pista, i ha aconseguit emportar-se una primera màniga molt competida i igualada. Alcaraz li ha regalat l'últim joc amb una doble falta que ha suposat el primer set per al serbi, que ha sabut sobreposar-se a l'espectacular arrencada del murcià (6-4).

Alcaraz remunta per tornar a guanyar Djokovic

L'inici de la segona màniga ha estat un calc de la primera, però amb final diferent. Alcaraz ha trencat el servei del seu contrincant i l'ha consolidat amb el seu, per posar-se dos jocs a dalt. En aquesta ocasió, el serbi no ha estat capaç de reaccionar com en el primer set. D'aquesta manera, en una tanda que no ha destacat per tenir massa intercanvis de cops i que ha estat molt ràpida, Alcaraz l'ha tancat amb dos ace consecutius per forçar l'últim set (4-6).

Amb tot per decidir, la tercera màniga ha estat la més igualada de totes. Malgrat ser una exhibició, i practicar un joc una mica més despreocupat, ambdós volien guanyar. Amb una ruptura de servei al sac per part de Carlitos, Nole ha hagut de tornar a remar a contracorrent per sobreposar-se al seu rival. I ha estat capaç de remuntar el break del murcià amb un contrabreak, per tornar a dominar la màniga.

Cap dels dos no ha volgut donar el seu braç a torçar, i encara que ha estat un partit amistós, la tensió ha anat incrementant per moments, conscients que sortir victoriosos podria suposar un punt de moral de cara a la il·lusionant temporada de 2024. Just quan semblava que millor estava Djokovic, Alcaraz s'ha mantingut ferm per tornar a trencar-li el servei i poder tancar la victòria amb el seu. I ho ha fet amb un joc en blanc, transmetent una gran seguretat, i per agafar aire de cara a 2024.