Carlos Alcaraz ja sap el que és guanyar un partit d'unes ATP Finals. Després de perdre en el seu debut contra Alexander Zverev, allargant una ratxa de resultats negatius, el tennista murcià s'ha refet contra Andry Rublev i s'ha adjudicat el primer punt de la vigent edició, la del seu debut . El número dos del món ha estat en tot moment superior i això s'ha vist reflectit en el marcador, que ha acabat sent un 7-5 / 6-2 finalitzat en poc més d'una hora. Amb aquest triomf, el de Palmar haurà de superar Medvedev en el darrer duel de la fase de grups per segellar la seva classificació a semifinals.

Carlos Alcaraz exhibeix la seva cara més seriosa...

L'inici de partit a Torí ha estat ple de tensió. Ambdós tennistes sabien que aconseguir un triomf avui era vital per no quedar-se contra les cordes en aquest darrer torneig de l'any i això s'ha vist reflectit a la pista. Cap dels dos protagonistes volia prendre riscos innecessaris i els breaks no arribaven. Un escenari de partit que, però, s'ha trencat en el darrer joc al servei de Rublev, que ha cedit terreny després d'errar diversos primers. Això ha aprofitat Alcaraz, que ha confirmat el break i s'ha adjudicat el primer set del duel (7-5).

Carlos Alcaraz, saludando tras ganar su primer partido en unas ATP Finals / Foto: EFE
Carlos Alcaraz, saludant després de guanyar el duel contra Rublev / Foto: EFE

Amb un crit ple de ràbia, el número dos del món ha acabat una primera màniga que havia de servir per recuperar la confiança que havia perdut tant contra Zverev en el debut d'aquestes ATP Finals, com en els darrers tornejos, on s'havia quedat lluny d'arribar a les instàncies finals. I així ha estat. El tennista murcià ha sabut frustrar els intents d'atac d'un Rublev que cada vegada que errava un tir mostrava més dubtes. Tant és així que en el primer joc del segon set ha estat un break favorable al segon millor jugador del rànquing.

... i es treu un pes de sobre a les ATP Finals

Alcaraz era el líder clar del partit i ja ho tenia tot de cara per sumar la seva primera victòria en aquest torneig. És cert que jove tenista de 20 anys no estava exhibint un joc alegre, sense treure a col·lació el ventall infinit de recursos que té en el seu tennis, però a través d'una versió més pragmàtica, ha pogut sumar els seus jocs al servei sense complicacions. I és que el gran dèficit que ha tingut el rus durant aquest partit ha estat la devolució, fins al punt que se l'ha vist desesperat, a prop de trencar la seva raqueta després d'acumular diversos errors consecutius.

Carlos Alcaraz, realizando un reves en unas ATP Finals / Foto: EFE
Carlos Alcaraz, en plena acció contra Rublev / Foto: EFE

Un cop guanyada la batalla mental i física, el camí d'Alcaraz cap al triomf ha estat de roses. Finalment, el resultat de la segona màniga ha estat de 6-2, que reflecteix la superioritat del natural del Palmar. Així doncs, el vigent campió de Wimbledon ja ha sumat el seu primer triomf en unes ATP Finals, que ha de servir per superar la fase de grups i jugar-se el títol a partir d'unes semifinals que, pels partits vistos a l'altre grup, poden ser vibrants.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!