Tornava Carlos Alcaraz a les pistes després del seu últim torneig on no va estar a l'altura. I ho ha fet en un escenari ideal, la Copa de Mestres, celebrada a Torí, que enfronta als vuit millors tenistes del món. Aparellat al grup de Zverev, Medvedev i Rublev, el primer torn seria contra l'alemany, que ja sap el que és guanyar aquest torneig fins en dues ocasions. I el partit ha estat a l'altura del que s'esperava, i és que és cert que són autèntics mestres en el seu esport, amb punts realment espectaculars.

No ha estat possible per a Alcaraz que no ha aconseguit sobreposar-se als fantasmes que li sobrevolaven el cap després de les últimes clatellades, davant d'un Zverev que ha anat de menys a més, al contrari al murcià, que no ha estat capaç de mantenir les seves millors sensacions de cara a poder assolir les semifinals. En un partit que s'ha anat fins a les dues hores i mitja, el flamant campió de Wimbledon ha sucumbit davant de la potència de sacada de l'alemany, en el qual ha sustentat la seva victòria, per dos sets a un (7-6, 3-6 i 4-6).

Alcaraz s'emporta la primera màniga

El primer set ha destacat per la igualtat que han mostrat ambdós tenistes, encara que és cert que amb els dos cometent molts errors. Sobretot un Carlos Alcaraz que ha tingut molt males sensacions en els primers compassos, amb un inici titubejant. En el tercer joc, el murcià, ha perdut el seu servei, una situació a què ha respost Carlitos, en el sisè, per posar l'empat i que ha anat de menys a més. En aquell moment, ambdós han fet els deures amb el seu servei, fent gala del semblant que estava l'enfrontament.

Malgrat els errors en el primer set, els mals segons de Zverev, i les seves males restes a la segona sacada de Carlos, han permès a l'espanyol aixecar l'ànim, encara que no amb les millors sensacions, i remuntar. Tant és així que Alcaraz, amb el 6 a 5, ha tingut dues boles de break, que ha sabut resoldre l'alemany sustentat en una gran sacada. Atesa la igualtat del partit, tot ha portat a un tie-break que semblava inevitable. I allà hem vist el millor Carlos, on ha estat molt superior al seu contrincant.

Amb un servei molt sòlid, al contrari a un Zverev que tampoc no ha acabat de trobar-se còmode, Alcaraz li ha anat menjant la moral a l'alemany. Fruit de la confiança que ha anat adquirint, el murcià s'ha atrevit amb alguna de les seves famoses deixades per deixar-nos grans punts [7 (7) 6 (3)].

... Zverev remunta amb una gran sacada

Tanmateix, en el segon set han tornat a aparèixer els fantasmes de l'inici del primer. I en aquest, Carlos Alcaraz no ha estat capaç de frenar a la piconadora alemanya. I això que ha tingut, en el primer joc, la possibilitat de trencar-li el servei amb un Zverev fora de si, que semblava que estava en la continuació del tie-break, no obstant això, l'ha salvat, i a partir d'allà tot ha estat costa avall per a l'alemany. Amb massa facilitat s'ha vist amb el 4 a 1, Zverev, que no ha deixat de trepitjar l'accelerador per resoldre el segon set per la via ràpida (6-3).

Els primers jocs del set definitiu han seguit el seu curs natural, amb ambdós tenistes guanyant els seus respectius serveis, no sense sofriment per al murcià. Alcaraz ha jugat malament, lluny de la seva desimboltura habitual, i s'ha vist amb una bola de break en el tercer joc, que ha sabut resoldre. Ha estat en el cinquè quan l'alemany ha aconseguit materialitzar la ruptura del servei del seu rival, abans, recolzat en la seva gran sacada (ara, sí) ha sabut fer els deures. El cert és que Alcaraz, tenallat per la por, ha hagut d'anar sempre a remolc.

Ha estat a prop Alcaraz de sorprendre Zverev en el vuitè joc de partit. Amb el deuce, després de remuntar, l'alemany ha salvat el conat de reacció de Carlitos, per no deixar massa opcions a l'espanyol. Però quan tot semblava perdut, el murcià ha desplegat el seu millor potencial, conscient de l'ara o mai, perquè el seu rival era a un sol joc (amb servei a favor) d'emportar-se el partit. I ha posat la por al cos, amb una bola de break, que ha salvat l'alemany, de nou, amb la seva sacada per emportar-se el primer partit.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!