Carles Tusquets, president de la Comissió Gestora del Barça, proposarà un avançament electoral. Després de l'aprovació del vot per correu aquest dimarts, les eleccions a la presidència blaugrana fan un nou gir i tenen molts números de canviar de data.

Tusquets planteja un avançament de les eleccions

"Estem oberts a avançar les eleccions una setmana", ha assegurat Tusquets en l'avanç d'una entrevista a Catalunya Ràdio. I el plantejament és que en lloc del dia 7 de març, es puguin celebrar una setmana abans, el dia 28 de febrer.

El motiu és l'aprovació exprés per part del Govern de la petició del Barça que habilitessin el vot per correu en les eleccions a la presidència blaugrana. Aquest matí el Govern ha anunciat que s'actualitzava la Llei de l'Esport amb aquest nou punt, igual que la introducció del vot electrònic, però que en el cas d'aquests comicis al Barça, que ja han començat, no podrà aplicar-se.

Urna urnes Barca elecciones @FCBarcelona

Moment de la votació durant unes eleccions del Barça / FC Barcelona

Reunió entre Tusquets, Laporta, Font i Freixa

Precisament, degut a aquest canvi tan ràpid de les regles del joc, Tusquets ha convocat Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa, els candidats definitius a les eleccions, a una reunió en el seu despatx. La trobada tindrà lloc a les 17.15h a les oficines del Camp Nou i amb un únic punt en l'ordre del dia.

L'objectiu principal serà definir el calendari electoral i avançar la data de les eleccions. El 28 de febrer és la data que més números té de sortir com a definitiva, encara que no es descarta que puguin celebrar-se un altre dia.

Els tres candidats van acatar fa uns dies la decisió de la junta electoral d'ajornar les eleccions, tot i que Laporta va demanar que se seguissin celebrant en la data inicialment prevista, el 24 de gener, i ara que no es puguin impugnar.

Tusquets Comissió Junta Gestora Barça FC Barcelona

Carles Tusquets i la Comissió Gestora al Camp Nou / FC Barcelona

Més seus i més mesures de seguretat

Recordem que, al·legant dificultats causades per la situació epidemiològica i la impossibilitat que tots els socis poguessin desplaçar-se a votar per culpa del confinament municipal de Catalunya, es van ajornar les eleccions que s'havien de celebrar aquest proper diumenge. Canvi de data tot i que el club, de manera excepcional, havia plantejat 10 seus de votació i havia pensat en propostes per evitar les aglomeracions.

Ara amb l'ajornament s'afegiran més seus electorals i es prendran més mesures per garantir que els socis puguin anar a votar sense cap risc per a la salut. I també s'habilitarà el vot correu ordinari per fomentar la participació.

 

Imatge principal: Carles Tusquets durant una compareixença de premsa del Barça / FC Barcelona

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat