Les modificacions de l'itinerari emprès per la selecció argentina al seu pas per Buenos Aires han provocat el caos en el centre de la capital, amb milers de persones canviant la seva localització enmig d'una confusió generalitzada pel recorregut de l'Albiceleste. L'autobús que trasllada al combinat dirigit per Lionel Scaloni ha partit poc abans de les 15.30 CET des del recinte esportiu de l'Associació del Futbol Argentí (AFA) rumb a la capital del país, on centenars de milers d'aficionats esperaven als voltants de l'Obelisc per rebre els jugadors.

Al principi, les autoritats han informat que el vehicle emprendria el seu camí per l'avinguda General Paz, seguint per l'avinguda Lugones fins a arribar a l'Obelisco des del nord de l'avinguda 9 de Julio. Tanmateix, la selecció ha anunciat en el seu compte de Twitter un canvi de rumb del vehicle descapotable, que evitaria l'Obelisco davant de l'aglomeració de persones, provocant una confusió generalitzada als carrers. Mitjans argentins com a Clarí han compartit vídeos de l'ambient.

"Els futbolistes s'aproparan a saludar els seguidors des de l'autopista 25 de maig i 9 de juliol, d'acord al circuit disposat pels organismes de seguretat (Nación, Provincia i Ciudad de Buenos Aires). S'estima que la presència del planter serà a partir de les 16.30 CET a l'esmentada zona", ha assenyalat la selecció. Així mateix, fonts oficials consultades per Efe encara no han pogut confirmar si els jugadors passaran per la Casa Rosada, seu del govern, per trobar-se amb el president del país, Alberto Fernández. "No està descartat. Depèn molt dels temps de la caravana", han informat aquestes fonts.

A les 6.23 CET d'aquest dimarts, el vol AR1915 de Aerolíneas Argentinas que traslladava a la delegació, encapçalada pel president de l'Associació del Futbol Argentí (AFA), Claudio Tapia, i el tècnic de l'Albiceleste, Lionel Scaloni, va aterrar a l'Aeroport Internacional d'Ezeiza, a la província de Buenos Aires. L'avió que va traslladar a la selecció, un Airbus 330 que l'aerolínia de bandera va imprimir mesos enrere amb imatges de jugadors —que inclou un Lionel Messi de gran mida a la cua de l'aeronau— i una gran samarreta albiceleste per traslladar els aficionats que viatjarien des de l'Argentina a Qatar, va ser batejat en la pista.

Minuts abans de les 7.00 CET, un exultant Messi amb el trofeu de campió del món a les mans al costat del seleccionador i al dirigent de l'AFA van ser els primers a descendir de l'aeronau i, a poc a poc, van anar baixant la resta d'integrants de la Scaloneta. L'Argentina es va proclamar campiona del món després de guanyar en la tanda de penals (4-2) a França, després de l'empat 3-3 en els 120 minuts de joc. L'Albiceleste va obtenir el seu tercer títol mundial, després dels aconseguits a l'Argentina 1978 i Mèxic 1986. A aquests tres èxits, se sumen les tres finals perdudes de l'Uruguai 1930, Itàlia 1990 i el Brasil 2014.