Joan Canadell, l'actual president de Cambra de Comerç, va acabar guanyant les passades eleccions i es va convertir en el primer president independentista. Aquest fet va acabar convertint-se en una notícia destacada, però també va tenir especial incidència amb la manera com va aconseguir-ho.

En aquestes eleccions del 2019 precisament es va arribar a un rècord de vots després de gairebé duplicar la participació. I va ser gràcies, entre d'altres coses, a la introducció del vot electrònic. En aquesta línia Canadell recomana a Josep Maria Bartomeu, president del Barça, a introduir aquesta fórmula més adaptada a l'actualitat per evolucionar en els mètodes de vot.

En referència al vot electrònic, Víctor Font, que va anunciar la seva intenció de presentar-se a les properes eleccions del Barça, ja ha posat a la disposició de Bartomeu el seu software. Canadell també ha continuat el discurs assegurant que l'experiència a la Cambra "ha estat molt bona" i que s'ha aconseguit la participació més alta de història.

Una novetat en el món de les votacions que s'adapta a la tecnologia actual i que ja mira cap al futur. Tot i això, sembla que no hi ha cap resposta de Bartomeu, que podria ser reticent a aquest tipus de canvis.