La realitat supera la ficció. Neymar Jr, després d'un any i mig a París, vol desfer el camí i tornar al Camp Nou. Aquesta informació, avançada per Mundo Deportivo, no hauria d'alterar la planificació esportiva d'un equip com el Barça. Però des del club ja no són inflexibles i haurien consultat al vestidor la possibilitat de repescar Neymar amb una altra operació multimilionària. 

L'entorn de Neymar, que s'estructura com una empresa, comença a moure fils per corregir una errada estratègica o justificar una decisió impopular. El davanter brasiler ja té 26 anys i només ha necessitat una temporada rebent faltes i xiulets pels camps de la Lliga francesa per obrir els ulls i sentir melangia d'un passat cada vegada més llunyà, protegit per Leo Messi. La Cadena SER destapa que Neymar té un acord amb el París Saint-Germain per marxar el pròxim estiu a canvi de 220 milions d'euros. Aquesta xifra obligaria el Barça a replantejar-se el seu full de ruta i a desprendre's d'alguna aposta de futur. No hi ha diners per a tothom. I menys amb l'Espai Barça pel mig. 

 

El temps ho cura tot. O això és el que deuen pensar des de les oficines del Camp Nou on segurament ja no recorden què va fer Neymar durant l'estiu del 2017. El futbolista, com va desvelar posteriorment Gerard Piqué, ja tenia decidit el seu futur, però va marejar a tothom amb informacions contradictòries. El seu futur es va convertir en un serial que s'actualitzava cada hora amb versions del seu entorn, que sabia quin paper havia de jugar. 

L'afició del Barça es va sentir utilitzada per un futbolista que va decidir fer un pas enrere per omplir-se les butxaques amb l'excusa de liderar el projecte que havia de regnar a Europa. Des de fora, Neymar va dedicar-se a enviar missatges contra Josep Maria Bartomeu i a reclamar la prima per renovar un contracte que no va complir. 
 

Neymar títol PSG   EFE
EFE

El Reial Madrid, als vuitens de final de la Champions, va demostrar-li que la història no està en venda. Hi ha escuts que pesen més que altres. I el del PSG, de moment, no imposa respecte. Europa és la seva única carta. Es juga el reconeixement públic en un grapat de partits.

A més, Neymar ha vist a París que el seu lideratge no és indiscutible. Va marxar per brillar fora de l'ombra de Messi i ara ha de lluitar per destacar al costat de Kylian Mbappé, un davanter de 19 anys que ja és campió del món. És per això que la seva empresa busca crear-li, una altra vegada, el millor entorn per igualar la cursa contra el temps i posicionar-lo com a favorit per a la Pilota d'Or.

Els missatges de Neymar, a través de la seva gent de confiança, van en dues direccions: convéncer el Barça perquè torni a obrir-li les portes o construir l'argument principal per justificar el seu fitxatge pel Madrid. Està clar que Qatar, propietari del PSG, paga el sou a un jugador que compta els dies per marxar.