Espanya havia estat molt contundent i pràcticament infal·lible al Mundial d'Austàlia i Nova Zelanda, però es va enfrontar al Japó i va rebre un sever correctiu. També semblava que s'havia complicat la vida després d'aquest càstig per tancar la fase de grups del Mundial femení 2023. La segona posició del Grup C portava el combinat espanyol per la banda complicada... o potser no és així. Tot té a veure amb els Estats Units, la vigent campiona del món.

El Japó castiga Espanya

La selecció espanyola va superar amb facilitat Costa Rica i va golejar Zàmbia en les dues primeres jornades. I quan es decidia liderar el grup contra el Japó va fer aigües. Molt males sensacions a Nova Zelanda abans d'afrontar la fase de vuitens de final. No van aparèixer les jugadores importants i es van perdre totes les opcions de reivindicar-se sobre la gespa amb una nova exhibició.

Caldrà veure una millora de l'equip espanyol en el partit de vuitens de final i en la resta de competició si segueix superant fases. A partir d'ara tots els partits són a cara o creu i ja no es poden permetre més badades. És per això que aquest bany de realitat ha arribat en el moment que podia arribar. I ara caldrà donar-ho tot fins al final de la competició. S'han de superar tres rondes més abans de jugar la somiada final.

Japón celebración gol España selección española / Foto: EFE
Les jugadores del Japó celebrant un dels gols contra Espanya / Foto: EFE

La selecció espanyola té el camí 'fàcil' al Mundial femení

I Espanya ja té clar quin serà el rival als vuitens de final, quin serà el probable rival als quarts de final i qui es podria trobar a les semifinals de la competició. Com que Espanya ha quedat segona classificada del Grup C, s'enfrontarà als vuitens a la líder del Grup A, que ha estat Suïssa. Les helvètiques són inferiors sobre el paper i destaquen per la presència de la jugadora del Barça Ana-Maria Crnogorčević i per un bloc molt treballador i cohesionat.

En el cas de passar de ronda, aleshores Espanya s'enfrontaria a la guanyadora de l'eliminatòria entre els Països Baixos i la segona classificada del Grup G, que tot apunta que serà Itàlia, però també podria ser  Sud-àfrica o l'Argentina. Tot i això, les neerlandeses són les grans favorites, ja que han deixat els Estats Units com a segones del seu grup.

I ja mirant a les semifinals, primer caldrà estar atents a què pugui passar en els propers dies. Sempre suposant que el combinat espanyol superi les rondes, Espanya es podria trobar novament el Japó, Noruega, Suècia (encara ha de certificar la primera posició del grup)... o els Estats Units. Una part del quadre complicadíssima i amb seleccions que partien entre les favorites per guanyar el Mundial femení abans de la cita mundialista. Aquestes seleccions, però, encara queden massa lluny com per començar a patir.

Quadre mundial femeni 2023

- Grup G (a falta d'1 jornada): Suècia (6 punts), Itàlia (3 punts), Sud-àfrica (1 punt) i Argentina (1 punt).

Per tant, sembla que Espanya ara té el camí 'fàcil' per arribar a la final. Tot i això, en un Mundial res és senzill, i menys a la fase final.