Una de les nits més negres de la història recent del FC Barcelona és la que es va viure el 7 de maig de 2019. Va succeir a Anfield, i va tenir com a final un 4-0 a favor del Liverpool que deixava fora al Barça de la final de la Lliga de Campions. Després del 3-0 de l'anada al Camp Nou, a favor dels blaugrana, l'optimisme era enorme per afrontar la tornada a Anglaterra, però la desfeta va ser absoluta.

Alexander-Arnold, clau en la desfeta d'Anfield

El partit ja començava malament, amb un gol d'Origi en el minut 6 que reduïa la diferència a dos gols, amb més de 80 minuts per davant. El Barça va aguantar fins al descans, però un doblet de Wijnaldum, en el 53 i el 55, empatava l'eliminatòria amb més de mitja hora per jugar-se. I quan quedaven 12 minuts per arribar al 90, amb el Barça gairebé esperant la pròrroga, Divock Origi marcava el seu doblet per remuntar el duel i enfonsar el Barça i el barcelonisme.

wijnaldum alexander arnold liverpool europa press

Alexander-Arnold s'abraça a Wijnaldum després d'un dels gols contra el Barça / Europa Press

Però un dels grans protagonistes d'aquest partit no va ser un dels golejadors dels anglesos. Perquè dues de les quatre dianes red van ser gràcies a sengles assistències del lateral dret, Trent Alexander-Arnold. En el segon, amb una centrada rasa per a la definició de Wijnaldum, i en el quart i definitiu, traient ràpid un córner que va agafar totalment descol·locada a la defensa culer.

El món va aplaudir la seva astúcia i mentre el barcelonisme plorava ell desbordava felicitat, com és lògic. El que no se sabia és que, potser molt en el fons del seu cor, a Alexander-Arnold li va saber greu fer el que va fer. Perquè en les últimes hores, el lateral anglès ha explicat els seus sentiments pel Barça.