LaLiga, l'empresa dirigida per Javier Tebas, torna a equivocar-se i a perjudicar innocents en la seva lluita contra la pirateria al futbol, sobretot centrat en el seu negoci. I és que després de tancar diversos acords amb empreses per evitar la difusió de partits de futbol sense drets, el seu sistema ha fallat i ha bloquejat desenes de webs legals que no tenen res a veure amb la lliga espanyola.
LaLiga bloqueja de manera desproporcionada per acabar amb la pirateria
Tal com avança ElDiario.es, coincidint amb el Barça-Reial Madrid de Lliga, disputat aquest passat cap de setmana, es van bloquejar diverses adreces IP que no tocaven. Per exemple, les pàgines web de CaixaBank, l'Ajuntament de Madrid, Microsoft o Snapchat van ser bloquejades com a sospitoses de transmetre futbol en directe. I ara s'ha confirmat que va ser error, ja que els dominis afectats formen part de Cloudfare, una empresa tecnològica que proporciona serveis de seguretat.

Ja fa unes setmanes, també en una acció errònia de bloquejar adreces web, es van veure afectades la RAE, Kelme, la sala Razzmatazz, el grup de música Doctor Prats o l'entitat benèfica Osona contra el Càncer. Van ser més de 14.000 dominis afectats, gran part d'ells sent webs .es, però també uns 800 que són .cat. I aquesta vegada s'ha repetit el fracàs del bloqueig massiu.
És per això que les webs afectades, tant de la primera com de la segona tongada, denuncien pèrdues econòmiques importants després d'aturar els seus serveis per un motiu aliè a la seva feina. I l'empresa Cloudfare també ha portat LaLiga als tribunals, considerant aquests bloquejos com a desproporcionats i perjudicials.

Els acords de LaLiga contra la pirateria
Recordem que fa uns dies LaLiga va anunciar acords amb les companyies Twitch, Vercel, Scaleway i Gcore per treballar al seu equip antifrau, enfocat a desactivar les transmissions il·legals de partits. Uns acords que se sumen als que va arribar fa setmanes amb CDN77 i Akamai Technologies i "amplien l'ecosistema tecnològic contra la pirateria".
LaLiga va informar que els acords de col·laboració firmats tenen dos objectius: que les companyies esmentades eliminin o bloquegin streams il·lícits en una mitjana de 15 minuts des de la seva notificació durant l'emissió dels partits de futbol, i evitar que es duguin a terme bloquejos dinàmics d'IPs que puguin afectar a tercers. Per això també han aparegut aquests problemes d'altres webs.