Un golàs de Dani Ceballos de falta directa dona la victòria en els últims minuts al Reial Madrid contra el Betis en el partit jugat al Benito Villamarín (1-2). El Madrid ha dominat la primera part, però s'ha vist clarament superat a la segona en la que, només la genialitat de l'ex del Betis, ha evitat una nova ensopegada de l'equip blanc. Canales, amb l'ajuda del VAR, havia empatat el gol inicial de Modric. Amb Canales i Ceballos com a protagonistes, ha estat el partit dels ex.

La pressió del Madrid

Innovava d’inici Santiago Solari amb un dibuix poc habitual. Línia de tres en defensa amb Varane, Nacho i Ramos; i una línia de quatre al mig del camp on, tot i les baixes, no hi era Isco. El malagueny i l’entrenador mantenen el seu particular pols i, malgrat tenir l’infermeria plena, l’argentí es manté ferm en no col·locar-lo en l’onze inicial.

Els dos equips sortien amb el plantejament esperat. Pressió alta del Madrid buscant recuperar i llançar contracops i el Betis que volia la pilota. Intents de jugades combinades llargues dels locals davant la defensa blanca. Els de Setién arriscaven, però ni els avisos inicials del Madrid farien variar el seu pla.

Abans del quart d’hora de joc, després de dos xuts que havien impactat contra la defensa, Modric caçava amb l’esquerra una bola a la frontal de l’àrea i superava Pau López, que venia de recol·locar-se després que Bartra tapés el xut de Carvajal. El pla de Solari havia funcionat i el Madrid ja guanyava

Passaven els minuts i la dinàmica es mantenia. La velocitat del Madrid contra el joc de possessió del Betis. Tocava i tocava l’equip andalús, però no creava cap mena de perill. Poca feina per a Keylor, mentre que Pau López patia cada cop que Vinícius tenia metres per córrer.

No era fins al final de la primera meitat que el Betis aconseguia xutar per primer cop. Els dos tirs, amb Canales com a protagonista, sortien desviats a la dreta de la porteria del Madrid. Abans del descans, Benzema deixava el camp per una lesió al dit de la mà. Una altra baixa en l’ofensiva madrilenya i entrava el jove Cristo pel francès.

vinicius lo celso madrid betis efe

Canvi d’actitud

A la segona part el Betis sortia més agressiu. Arribava amb més facilitat a l’àrea del Madrid i, tot i no inquietar Keylor, ja es veia una altra actitud.  El Madrid, més preventiu que en els primers minuts, s’arreplegava al darrere.

Guardado fregava el pal enganxant una volea amb l’esquerra des de fora l’àrea. Era el primer avís seriós del Betis. El partit havia canviat. La pilota era totalment dels locals i, a diferència del primer temps, hi havia més profunditat en les seves accions.

Fins que al minut 68 Canales empatava el partit amb suspens. L’ex del Madrid definia amb l’exterior una passada de Lo Celso per superar Keylor i igualar el resultat. L’assistent anul·lava l’acció per fora de joc, però el VAR ho desmentia i confirmava el gol de Canales davant la impotència dels jugadors blancs. L’acció és mil·limètrica i de ben segur que portarà cua, però el matx tornava a començar amb només 20 minuts per jugar-se.

modric betis madrid efe

Solari volia control i introduïa un vell conegut del Benito Villamarín. Dani Ceballos, xiulat per l’afició, tornava a trepitjar la que era la seva casa. El Madrid estava contra les cordes i els aficionats blanc-i-verds cada cop veien més a prop el segon del seu equip. El nou fitxatge blanc, Brahim, debutava a la Lliga passant la mà per la cara d'Isco. El matrimoni Alarcón-Solari sembla tocar fons.

Quan semblava que l'empat es consolidaria, Ceballos ha sacsejat els fonaments del Villamarín. L'ex del Betis ha sentenciat el partit amb un magistral llançament de falta. Ceballos no ha celebrat el gol i ha demanat disculpes a l'afició per respecte a l'equip que l'havia fet créixer, però amb aquest gol dinamitava el partit i salvava el Reial Madrid de tornar a deixar-se punts en un partit en el que novament el rival havia estat molt superior.

Amb aquesta patida victòria, el Madrid es manté a deu punts del Barça.