La ressaca copera afecta el Girona que perd en l'afegit contra el Betis al Benito Villamarín (3-2). És el setè partit seguit a la Lliga sense guanyar dels gironins que veuen com les diferències entre la zona europea i la part baixa de la taula són cada cop més estretes. Els catalans han capgirat el gol inicial de Tello en una avorrida primera meitat, Loren ha empatat el partit i Canales ha transformat un penal claríssim de Douglas Luiz en l'últim minut.

Sense el seu home gol per acumulació de grogues, Doumbia entrava a l’onze titular en substitució de Christhian Stuani. Capaç de de desconcertar l’aficionat blanc-i-vermell i de fer-lo aixecar del seient al mateix temps, Doumbia ha estat molt protagonista en els dos gols catalans.

Monòleg bètic entre migdiades

El Girona semblava haver celebrat el passi a quarts de final de la Copa ahir a la nit. És diumenge al matí i els catalans que semblaven qualsevol jove que hagués sortit fins les set del matí del dissabte. El Girona no hi era i això ho aprofitava un Betis que des del primer minut volia deixar clar quina era la seva idea de joc. Monòleg inicial de joc de possessió de l’equip de Setién que veia com els gironins, impotents, corria darrere la pilota sense veure-les venir. Tello, amb un golàs, transformava una falta perillosíssima a la frontal de l’àrea. Bono, que havia arribat a tocar la pilota, no podia fer res per minimitzar la potència del xut.

I a partir d’aquí el Betis ha adormit el partit. Seguia tocant, però sense perill. Passades i més passades, totes elles horitzontals i sense la intenció de trencar línies. Els andalusos semblaven còmodes amb el resultat, però el matx no estava ni molt menys decidit. L’1-0 semblava una realitat al descans. Fins que ha aparegut Doumbia.

El davanter de Costa d’Ivori, bastant qüestionat pel seu joc, ha capgirat el partit en menys de deu minuts. Dos regals a la sortida de pilota del Betis, sorprenent tenint en compte la seva tipologia de joc, han acabat amb dos gols catalans. Doumbia, després d’interceptar una passada cap a Pau López, l’ha cedit per a Stuani que li ha fet un regal a Aleix Garcia. El català ha marcat a porteria buida per empatar un partit que, tot i el domini inicial del Betis, estava sent soporífer.

El gol ha despertat els gironins que aprofitaven la pobra actitud dels locals. Nova pèrdua a la sortida de pilota i gol de Doumbia després de rematar de cap una centrada de Portu que havia evitat que l’esfèric sortís per línia de fons. Gir radical al partit. Cop de puny sobre la taula del Girona davant d’un Betis que havia acusat el poc ímpetu mostrat.

doumbia celebracio betis girona EFE

El suïcidi en l'últim minut

A la segona part el Betis sortia amb una altra cara. Molt més incisiu i vertical que a la primera. Loren culminava un contraatac perfecte dels locals per empatar el partit als deu minuts de joc. I el partit tornava a començar. Per sort per als espectadors, amb força més ritme que a la primera part.

Els dos equips disposaven d’ocasions i quan no era Doumbia per un costat era Lo Celso per l’altre. El partit estava completament obert. Eusebio optava per un plantejament més conservador en els últims minuts: canviar els seus laterals per introduir homes més purament defensius; més l'entrada de Douglas per Doumbia.

Precisament Douglas Luiz ha estat l'anti-heroi dels gironins. Un penal absurd del brasiler xutant el peu de Lo Celso en l'últim minut de partit sentenciava el matx. Canales transformava enganyant Bono i, sense temps per més, l'àrbitre xiulava el final del partit. El Girona s'havia immolat.

Els catalans, si guanyaven, tenien l’oportunitat d’avançar el Betis a la classificació i situar-se en posicions properes a Europa. La derrota pot provocar que Espanyol, Eibar o Athletic, entre d'altres, superin el Girona quan acabi la jornada. Ja són set partits consecutius a la Lliga sense guanyar i l'última victòria a la competició data del novembre.