El FC Barcelona continua amb la seva particular operació sortida en marxa. La directiva blaugrana és conscient que han de sortir diferents jugadors de l'equip si volen satisfer els desitjos de Xavi Hernández per reforçar la seva plantilla. El Barça està mancat de futbolistes de renom que facin aquest salt de qualitat i que permetin als de Xavi fer un pas més per competir per conquerir la Champions League. De moment, en el club ja treballen perquè, malgrat els problemes econòmics, puguin arribar aquests jugadors.

No obstant això, com dèiem, abans Joan Laporta haurà de donar sortida a una gran quantitat d'actius i el Betis es pot convertir en un club 'germà' i fer-li un favor als blaugrana. De fet, ambdues entitats, d'un temps enrere, mantenen grans relacions, protagonitzant alguns acords. Ramón Planes, que va estar en la direcció esportiva del Barça, s'ha convertit en el nou director esportiu del conjunt verd-i-blanc, la qual cosa ha estret més els llaços.

Xavi Hernández dirigint un partit del Barça / Foto: Europa Press
Xavi Hernández dirigint un partit del Barça / Foto: Europa Press

El Betis s'interessa a Eric García

Nico González es pot convertir en un dels primers reforços de l'equip dirigit per Manuel Pellegrini, tal com apunta el diari Sport. De fet, la cessió del centrecampista gallec està molt avançada, ja que Xavi no compta amb ell per a la pròxima temporada, encara que el Barça no vol desprendre's del tot.

Però al futbolista del planter blaugrana el pot acompanyar un altre jugador. I és que els del Benito Villamarín s'han interessat en la situació d'Eric García. El central sap que no disposarà de minuts després de l'arribada d'Íñigo Martínez, que ja s'ha fet oficial.

Eric Garcia escalfant / Foto: Europa Press - Ricardo Larreina
Eric Garcia escalfant / Foto: Europa Press - Ricardo Larreina

El Betis s'ha trobat amb l'opció d'Eric García gairebé de casualitat, de fet, va ser el mateix Planes qui el va fitxar del Manchester City, i ara no vol perdre l'oportunitat de portar-lo al Benito Villamarín, segur que es convertirà en un home important a les ordres de Pellegrini, gràcies a les seves qualitats tècniques.

Eric García a prop del Betis

Ja hi ha hagut contacte entre clubs amb una cessió amb opció a compra sobre la taula. Joan Laporta està disposat a acceptar, i és el jugador qui té l'última paraula. Els dies vinents seran crucials per a l'esdevenir d'Eric García, que podria aclarir el seu futur abans que l'equip iniciï la gira de pretemporada pels Estats Units.

Samuel Umtiti donant indicacions durant un partit amb el Lecce / Foto: Europa Press
Samuel Umtiti donant indicacions durant un partit amb el Lecce / Foto: Europa Press

Si finalment Eric abandona el Camp Nou, el Barça resoldrà el problema que té amb els centrals. Amb Samuel Umtiti fora, i Clément Lenglet, a un pas del Tottenham, la sortida del central català suposaria un estalvi important a l'hora de llançar-se a buscar la contractació d'un lateral dret, que seria Iván Fresneda.